logo

Echipamente medicale noi la Spitalul din Briceni, procurate cu sprijinul Japoniei


https://www.ipn.md/ro/echipamente-medicale-noi-la-spitalul-din-briceni-procurate-cu-sprijinul-7967_1048973.html

Datorită modernizării echipamentelor medicale, realizată cu suportul Guvernului Japoniei, pacienții Spitalului Raional Briceni vor beneficia de servicii medicale de înaltă calitate, iar volumul și calitatea investigațiilor de laborator va crește semnificativ.

Pentru achiziționarea mai multor echipamente medicale, Guvernului Japoniei a oferit Spitalului Raional din Briceni un grant în valoare de 79 994 dolari SUA.

Astfel, instituția medicală va putea pune la dispoziția pacienților un compresor medical nou, un analizator de hematologie și unul biochimic, un coagulometru, un concentrator de oxigen și două electrocardiografe.

„Noul echipament ne dă posibilitatea ca să facem investigații de calitate în mod urgență”, a declarat pentru IPN Claudia Veltman, directorul Spitalului Raional Briceni.

Potrivit acesteia, noul echipament a intrat în slujba pacienților încă de la începutul anului 2018. „Până în prezent, cu noul aparataj noi am făcut 36 500 investigații de laborator. De asemenea, în secțiile de reanimare și terapie intensivă, 900 de pacienți au avut acces la oxigen de calitate datorită noilor concentratoare de oxigen”, a spus Claudia Veltman.

Directorul Spitalului Raional din Briceni a mai spus că se află în discuții cu Ambasada Japoniei la Chișinău pentru derularea altor proiecte care să vină în sprijinul pacienților.

Ceremonia de finalizare a Proiectului de modernizare a echipamentului medical, implementat în cadrul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone”, va avea loc pe 30 mai 2019.