logo

Dumitru Ţîra cheamă locuitorii municipiului să nu mai aleagă între „două rele”


https://www.ipn.md/ro/dumitru-tira-cheama-locuitorii-municipiului-sa-nu-mai-aleaga-8006_1068854.html

Dumitru Ţîra, candidatul Partidului Politic Partidul Popular European din Moldova la funcția de primar general al municipiului Chișinău, îndeamnă locuitorii municipiului Chișinău, pe 20 octombrie, să nu mai aleagă între două rele și să nu le fie frică să voteze împotriva tuturor. În cadrul unei conferințe de presă la IPN, candidatul a menționat că, după 20 octombrie, „Chișinăul trebuie să devină un oraș pentru om, pentru o viață de om, nu pentru un mandat de politician”.

Dumitra Ţîra a calificat campania electorală pentru alegerile locale ca fiind „tristă, în care mai bine te uiți la un film decât să urmărești dezbaterile și discuțiile politice, geopolitice sau ping-pong-urile despre obligațiunile și responsabilitățile primarului, Consiliului municipal”. Totodată, a spus că municipiul Chișinău, „care produce anual peste patru 4 miliarde de lei, a avut parte de conducători leneși și mincinoși, care au fraudat și gestionat prost bugetul municipal”.

Potrivit lui Dumitru Ţîra, pe 20 octombrie, „avem alegeri noi, dar nimic nou nu este”. În opinia sa, „iarăși suntem impuși să alegem între stăpânirea Rusiei, salvarea prin unirea cu România sau viitor european”. La fel, spune că „din nou ni se impune să alegem ceva ce nu are viitor pentru orașul nostru”. Candidatul menționează că „în toți acești ani am fost puși în situația să alegem între două rele, între ceva expirat anul trecut sau alaltăieri”.

Candidatul susține că „în viață vine un moment în care nu mai suntem în stare să mai facem compromisuri cu noi înșine, pentru că am plătit prea mult pentru a muta orașul din buzunarul unui partid în buzunarul altuia”. Dumitru Ţîra spune că „alegerea primarului general nu este despre politică, nu trebuie să fie despre politică, nici despre partide”. În opinia sa, „atât timp cât funcția de primar general va fi una politică, vom trăi ca în anticamera Guvernului, în veșnica așteptare, vom aștepta ceva de la partid”.

Dumitru Ţîra mai spune că primarul trebuie să fie un om care să iubească pe toți oamenii din Chișinău, care sunt diferiți, dar contribuie și lucrează pentru acest oraș, care îl fac bogat. De asemenea, crede că „primar trebuie să fie un om deștept, un om liber, care și zi și noapte să se gândească la oameni, care sunt cea mai mare și cea mai importantă valoare pe care o are țara și orașul Chișinău”. Candidatul afirmă că „oricine locuiește în municipiul Chișinău poate fi un primar mai bun decât toți cei care i-am ales până acum”.

Retrospectiva evenimentelor electorale din 15 octombrie 2019