logo

Dumitru Diacov: Cine va provoca anticipate cred că nu va avea șanse să ajungă în următorul Parlament


https://www.ipn.md/ro/dumitru-diacov-cine-va-provoca-anticipate-cred-ca-nu-va-7965_1045647.html

Partidele care vor provoca alegeri anticipate nu vor avea șanse să ajungă în următorul Parlament. Declarația a fost făcută de președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4. Potrivit lui, PDM nu pledează pentru alegeri parlamentare anticipate, transmite IPN.

Totodată, Dumitru Diacov spune că niciun partid politic sau bloc electoral nu va obține majoritate în următorul legislativ. Din acest motiv, politicianul spune că după scrutin partidele pro-europene vor trebui să se așeze la masa de negocieri pentru a continua cursul european al țării. De asemenea, deputatul spune că PDM nu intenționează să coalizeze cu PSRM după alegeri din motiv că Partidul Socialiștilor pledează pentru o altă direcție – cea a Uniunii Euroasiatice.

Politicianul spune că cel mai probabil PDM va merge deschis în circumscripții cu candidați pentru că ar fi neserios, dacă unii candidați ar avea viziuni care corespund cu cele ale Partidului Democrat, dar să pledeze ca independenți. „Eu nu prea văd candidați care se vor prezenta ca persoane independente. Din câte știu eu că sunt identificate drept candidaturi, vor merge ca reprezentanți ai PDM”, spune Dumitru Diacov. În opinia lui, majoritatea candidaților vor fi anexați la un partid sau altul, iar independenți vor fi foarte puțini în următoarele alegeri.