logo

Drumul spre mai departe începe la MIEF


https://www.ipn.md/ro/drumul-spre-mai-departe-incepe-la-mief-7542_1065339.html

Chişinău, 18 martie 2015
Comunicat de presă

La Chişinău, pe 20 şi 21 martie, la „Casa Sărbătorii” se va desfăşura cea de-a doua ediţie a Moldovan International Education Fair (MIEF), eveniment la care tinerii moldoveni pot discuta cu reprezentanţii instituţiilor din străinătate despre ce înseamnă să fii student internaţional. În plus, zeci de universităţi vor oferi informaţii despre taxele de şcolarizare, posibilităţi de finanţare, programele disponibile şi procesul de aplicare. Beneficiind de o ofertă educaţională variată, vizitatorii vor putea alege varianta care să li se potrivească.

Universităţi prezente la târg

Participanţii la MIEF vor avea acces la standurile a peste 25 de expozanţi din România, Moldova şi alte nouă ţări (Cehia, USA,Danemarca, Olanda, Marea Britanie, Franţa, Grecia, Germania, Elveţia).

De asemenea, vizitatorii vor putea găsi cursuri de limbi străine, şcoli de vară, organizaţii studenţeşti, ONG-uri specializate  atât în activitatea cu tinerii cât şi în domeniul educaţiei.

Pentru a naviga mai uşor prin lista lungă de universităţi, vizitatorii au la dispoziţie o platformă în care pot vedea universităţile ce desfăşoară programe din domeniile de interes pentru ei. Astfel, pot veni pregătiţi la eveniment pentru a obţine informaţii personalizate privind aplicaţia lor. Platforma poate fi accesată aici.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Uniunii Europene prin programul „Study in Europe”. Programul asigură informaţii despre universităţi din peste 30 de ţări, începând cu domeniile de studiu pe care acestea le pun la dispoziţie şi până la costurile de trai din diverse ţari. 

De asemenea, la standul „Study in Europe”, vizitatorii vor avea ocazia să afle despre Erasmus+. Erasmus+ este un proiect al Uniunii Europene prin intermediul căruia tinerii pot beneficia de programe educative, traininguri şi schimburi de experienţă în alte ţări şi oferă multe alte oportunităţi pentru tinerii din Estul Europei, inclusiv din Republica Moldova.

Noutatea acestei ediţii este şi faptul că la târg vor fi 5 universităţi din România.Universitatea din Bucureşti, Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea“Babes-Boylai” din Cluj, Universitatea Româno-Americană şi Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din  Iaşi vor fi prezente la MIEF, oferind astfel o imagine de ansamblu asupra ofertei educaţionale româneşti din cadrul târgului MIEF

Prezentări despre oportunităţile disponibile

La MIEF vor avea loc şi sesiuni de prezentare, menite să-i ajute pe cei ce vor să afle mai multe detalii despre studiul într-o anumită ţară sau la o anumită universitate. În cadrul acestora vor fi prezentate informaţii despre diferitele sisteme academice şi particularităţile lor, despre campusurile şi activităţile extra-şcolare pe care universităţile le au pentru studenţi, despre paşii necesari realizării unei aplicaţii la studii în străinătate, dar şi despre oportunităţile de carieră şi modul în care universităţile îşi ajută absolvenţii să aleagă domeniul potrivit. Programul prezentărilor poate fi găsit aici.

Aceste sesiuni sunt menite să ofere participanţilor informaţii complete, pe care să le ia în considerare atunci când evaluează programele de studiu şi destinaţiile potrivite pentru ei

Pentru a participa la prezentări, este necesară înscrierea pe site-ul  MIEF.

Accesul la eveniment este gratuit.

Pentru a participa la târg este necesară înscrierea pe site.

Detalii www.mief.md

Mai multe despre MIEF

MIEF este organizat de către grupul “Educativa” din România. Organizaţia non-guvernamentală de peste Prut desfăşoară anual RIUF (Romanian International University Fair), care are o experienţă de 11 ani şi 15 ediţii derulate. De-a lungul timpului, târgul a adunat peste 150 de expozanţi din 20 de ţări, iar anual sunt prezenţi peste 15.000 de vizitatori. RIUF aduce în faţa tinerilor cea mai mare ofertă de studii în străinătate, dar şi oportunitatea de a beneficia de consultanţă educaţională gratuită  în cadrul târgului

“Educativa”

EDUCATIVA este un grup de organizaţii non-guvernamentale şi companii ce dezvoltă produse şi servicii  educaţionale, care ajută tinerii din România şi Republica Moldova în identificarea şi fructificarea oportunităţilor de dezvoltare personală.

Pentru mai multe informaţii despre MIEF, vă rugăm să ne contactaţi.

Ana Zatuşevschi- PR manager MIEF
E-mail: ana.zatushevschi@gmail.com
Telefon: (+373) 68508501