logo

Două ONG-uri din Moldova au fost premiate de Fundaţia ERSTE


https://www.ipn.md/ro/doua-ong-uri-din-moldova-au-fost-premiate-de-fundatia-7967_1006194.html

Două ONG-uri din Moldova au fost premiate de Fundaţia ERSTE în cadrul ceremoniei care s-a desfăşurat joi, 27 iunie la Viena.  Asociaţiile obşteşti „CCF Moldova – Copil, Comunitate, Familie” şi „Concordia” au obţinut fiecare câte 16 mii de euro.

Coordonatorul PR al Fundaţiei ERSTE în Moldova, Tudor Ştefan, a declarat pentru IPN, la telefon din Viena, că cele două organizaţii câştigătoare din Republica Moldova, pe lângă premiile de onoare sub formă de bani, vor beneficia în următorii doi ani de consultanţă şi suport PR, precum şi de înscriere în cadrul Academiei ONG-urilor a Fundaţiei ERSTE.

Proiectul „Creşe sociale” implementat  de „CCF Moldova” ajută mamele tinere şi vulnerabile din Chişinău să-şi păstreze copiii, să obţină independenţă financiară şi să se reintegreze social. În cadrul proiectului au fost deschise două creşe care oferă îngrijire pentru 30 de copii. De asemenea, organizaţia planifică deschiderea a încă două creşe sociale, precum şi a unui centru de resurse pentru părinţi, care va oferi asistenţă de specialitate pentru părinţii adoptivi sau cei singuri, pentru tutori sau familii reintegrate.

Celălalt proiect câştigător „Pentru părinţii noştri”, implementat de „Concordia”, a făcut posibilă deschiderea a 37 de centre sociale în toată Moldova. Centrele oferă o masă caldă în fiecare zi pentru aproximativ 3 mii de persoane în etate, dar şi adăpost pentru aproximativ 150 de bătrâni.

În acest an în cadrul Premiului Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială 2013 au fost evidenţiate 35 de organizaţii care şi-au dedicat eforturile pentru integrarea socială a persoanelor marginalizate, în 13 ţări europene, printre care şi Republica Moldova. Premiile oferite au o valoare totală de 616 mii de euro.  Premiul Mare, de 40 de mii de euro, a fost câştigat de către organizaţia Little People România, pentru proiectul „Nu mă tem!” –  un program de intervenţie bazat pe tehnici de terapie prin joc, care oferă sprijin psiho-social copiilor şi tinerilor bolnavi de cancer.