logo

Două cazuri testate la COVID-19 sunt în proces de reacție pentru confirmare


https://www.ipn.md/ro/doua-cazuri-testate-la-covid-19-sunt-in-proces-7967_1072102.html

Din cele 30 de cazuri suspecte la prezența coronavirusului de tip nou (COVID-19), 28 de teste au dat rezultate negative. Alte două sunt în proces de reacție pentru confirmare, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, susținută miercuri după-amiază, ministra Viorica Dumbrăveanu a declarat că ambii pacienți au revenit recent din Italia, iar unul dintre ei este tânăr.

Ministra a precizat că în cazul celor două mame internate în spital împreună cu copiii testele al coronavirus au ieșit negative.  

În prezent, la Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă” sunt internați șase adulți cu suspecți de infectare cu COVID-19, iar la Spitalul clinic municipal de boli contagioase pentru copii – șapte persoane (cinci copii și două mame).

Până în prezent, în Republica Moldova s-au confirmat trei cazuri de coronavirus de tip nou. Autoritățile din sănătate fac apel către populația întoarsă din țările cu risc să se autoizoleze pe o perioadă de 14 zile, iar la necesitate să contacteze medicul de familie telefonic și să nu se deplaseze în instituțiile medicale. În cazul problemelor de sănătate, este indicat să fie apelat numărul de urgență 112.