logo

Dorin Recean: Neregulile înregistrate nu afectează rezultatele


https://www.ipn.md/ro/dorin-recean-neregulile-inregistrate-nu-afecteaza-rezultatele-8013_1108231.html

Prim-ministrul Dorin Recean a declarat ca a votat pentru o țară puternică și dezvoltată. Acesta a îndemnat pe fiecare cetățean să meargă la secția de votare să ridice două buletine de vot și să determine care este calea de dezvoltare a Republicii Moldova, transmite IPN.

Premierul a venit să voteze împreună cu soția sa, Stela Recean, și a mai precizat că încălcările care au avut loc de dimineață în cadrul procesului electoral sunt “minore și nu determină rezultatul alegerilor și referendumului.” Totodată, Dorin Recean a atenționat autoritățile Federației Ruse să nu admită ilegalități, fărcând referire la cazuri de transportare organizată a electoratului.

De asemenea, șeful Executivului a felicitat cei peste 42 de mii de tineri care în acest scrutin au posibilitatea de a vota pentru prima dată, îndemnându-i pe aceștia, precum și pe reprezentanții diasporei să voteze ferm pentru parcursul european al țării.

Secțiile de votare din țară și-au deschis ușile la ora 07.00, iar alegătorii pot veni să-și exercite dreptul la vot până la ora 21.00. Biroul electoral poate decide prelungirea termenului votării, cu cel mult două ore, pentru a le permite alegătorilor care stau în rând la secția de votare să-și realizeze drepturile.