logo

Dorin Recean: interceptările sunt un colaj din multe discuţii


https://www.ipn.md/ro/dorin-recean-interceptarile-sunt-un-colaj-din-multe-discutii-7965_1004077.html

„Au fost sute de discuţii de acest gen şi eu cred că poţi să faci un milion de colaje din acele discuţii”. Astfel a comentat ministrul afacerilor de interne în exerciţiu, Dorin Recean, interceptările telefonice în care ar fi purtat discuţii cu şeful de la FISC, Nicolae Vicol. Recean nu a confirmat autenticitatea discuţiei telefonice apărută în presă, transmite IPN.

„Au fost sute de discuţii de acest gen şi eu cred că poţi să faci un milion de colaje din acele discuţii. Noi am coordonat mai multe activităţi comune. Acum eu pot să înţeleg de ce o parte din acele acţiuni comune nu s-au soldat cu succesul pe care noi l-am aşteptat”, a declarat ministrul în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

Dorin Recean a menţionat că până la 5 martie, în calitate de ministru de interne care gestiona domeniul poliţienesc direct, a avut foarte multe discuţii telefonice, inclusiv cu şeful de la FISC, pentru că au existat multe operaţiuni comune ale poliţiei de investigare a fraudelor şi Inspectoratul Fiscal.

Expertul în drept constituţional, Vitalie Catană, a declarat autencitatea interceptării apărută în presă este ar putea fi confirmată sau infirmată printr-o expertiză.

Pe 18 februarie, pe adresa instituţiilor mass-media au fost expediate mai multe interceptări telefonice în care ar fi discuţii purtate între şeful de la FISC Nicolae Vicol cu mai mulţi oficiali de stat, printre care premierul Vla Filat, liderul fracţiunii PLDM Valeriu Streleţ, ministrul de interne Dorin Recean, dar şi alte persoane. Discuţiile vizează agenţi economici, efectuarea unor controale, aplicarea unor amenzi, alte subiecte.