logo

Dorin Chirtoacă cheamă la mobilizare masivă în turul II al alegerilor


https://www.ipn.md/ro/dorin-chirtoaca-cheama-la-mobilizare-masiva-in-turul-ii-8008_1077330.html

Candidatul înaintat de Blocul electoral Unirea la alegerile prezidențiale, Dorin Chirtoacă, cheamă la mobilizare masivă în turul II al alegerilor. „Scopul principal şi comun al nostru a fost de a-l înlătura pe Dodon. Primul pas l-am făcut, mai avem de făcut şi pasul doi: să nu rămână nici urmă de Dodon în politicul Republicii Moldova”, a spus acesta într-un live pe Facebook, transmite IPN.

Dorin Chirtoacă susţine că, dacă s-ar fi ascultat îndemnul Blocului electoral Unirea, de a fi înaintat un singur candidat pro-european şi unionist la alegerile prezidenţiale, Republica Moldova deja avea un preşedinte. „Având în vedere că Maia Sandu este pe prima poziţie, în condiţiile în care am fost opt candidaţi, în condițiile în care eram unu la unu în confruntarea cu Dodon, Sandu era preşedinte din primul tur”, a spus acesta.

Dorin Chirtoacă mai spune că nu simte vreo apăsare pe suflet din cauza scorului pe care l-a acumulat (1,2%). Ar fi simţit dacă ar fi procedat ca alţi candidați, care au atacat, au murdărit pe toţi şi au făcut populism.

Liberalul a mulţumit pentru respect celor care l-au susţinut şi pentru că l-au ajutat să aducă Unirea mai aproape, să o promoveze şi să capete o mai mare vizibilitate în societate.