logo

Doi poliţişti învinuiţi că au luat mită riscă 10 ani de puşcărie


https://www.ipn.md/ro/doi-politisti-invinuiti-ca-au-luat-mita-risca-10-ani-7967_1012299.html

Un ofiţer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie al sectorului Centru şi un locotenent-colonel al inspectoratului sectorului Râşcani al capitalei au fost reţinuţi pentru luare de mită. Aceştia riscă până la 10 ani de închisoare, cu amenzi de până la 100 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Centrului Naţional Anticorupţie.

Poliţistul din sectorul Centru este bănuit că ar fi pretins 15 mii de lei de la o persoană pentru a nu iniţia în privinţa acesteia o cauză penală. Acesta a fost prins după ce a primit ultima tranşă din suma pretinsă. Anterior, denunţătorul i-a mai transmis bani, sub controlul CNA.

Celălalt poliţist, din sectorul Râşcani, a fost prins după ce a primit 300 de euro de la un agent economic specializat în afaceri cu automobile. Potrivit declarantului, poliţistul i-ar fi cerut banii pentru a-i satisface o cerere, depusă la inspectorat, cu privire la depistarea unei maşini ce ar aparţine agentului economic.

Ofiţerii sunt reţinuţi pentru 72 de ore.

În ambele cazuri au fost pornite cauze penale pentru corupere pasivă. Urmărirea penală este exercitată de către Procurorii anticorupţie.