logo

Doi polițiști din Cahul, condamnați la închisoare pentru corupție


https://www.ipn.md/ro/doi-politisti-din-cahul-condamnati-la-inchisoare-pentru-coruptie-7967_1096295.html

Doi angajaţi ai Inspectoratului de poliţie Cahul au fost condamnați pentru corupție la 5 ani și o lună de închisoare, cu achitarea unei amenzi de 305 mii de lei. Aceștia au pretins și primit bani de la doi cetățeni pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, cauza penală a fost pornită în ianuarie 2021 în privința a doi polițiști care au pretins și primit de la un cetățean mijloace bănești în cuantum nestabilit (o bancnotă) - lire sterline. Banii erau pentru a nu-i întocmi proces-verbal pentru încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizie tehnică a vehiculelor.

Tot ei, acționând de comun acord, făcând uz de cuvinte, gesturi şi semne, au pretins şi ulterior primit o mie de lei de la un alt cetățean pentru a nu-i întocmi proces-verbal pentru exploatarea vehiculelor cu volanul amplasat pe partea dreaptă a axei longitudinale pe timp de noapte și în condiții de vizibilitate redusă.

Urmărirea penală în prezenta cauză penală a durat trei luni, iar judecarea cauzei a durat doi ani.

Pe lângă închisoare și amendă, prin sentința Judecătoriei Cahul, sediul Central, polițiștii au fost privați de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de 8 ani. Sentința poate fi atacată la Curtea de Apel Cahul în termen de 15 zile.