logo

Doi militari în rezervă sunt bănuiţi de sustragerea celor 2 pistoale AK-74 de la Bălţi


https://www.ipn.md/ro/doi-militari-in-rezerva-sunt-banuiti-de-sustragerea-celor-2-pistoale-ak-74-de-la-7967_1010536.html

Două persoane au fost reţinute pe cazul furtului, din luna decembrie, de la Brigada  de Infanterie Motorizată din oraşul Bălţi. Din depozitul de armament şi muniţii al unităţii au fost sustrase atunci două pistoale mitralieră de tip AK-74. Suspecţii reţinuţi sunt doi foşti militari, care de curând au fost trecuţi în rezervă, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Procuraturii Generale,

Potrivit procurorilor, pe 12 decembrie, unul dintre bănuiţi, militar de gardă pentru paza depozitului, a spart fereastra şi a pătruns înăuntru, de unde a sustras cele două pistoale. La 16 decembrie militarul, cu un coleg, ambii trecuţi în rezervă, au scos pe ascuns armele de pe teritoriul unităţii militare, transportându-le la domiciliu.

Fiind audiaţi de procurori, militarii în rezervă au declarat că au sustras armele pentru păstrare personală. Procuratura le-a înaintat celor doi învinuirea pentru sustragerea şi păstrarea ilegală de arme şi a depus demers pentru aplicarea în privinţa învinuiţilor a măsurii preventive – arestul pentru 30 de zile.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală procurorii militari vor investiga şi conduita superiorilor responsabili ai unităţii militare în care s-a produs incidentul.