logo

Doi inspectori ANSP sunt vizați într-un dosar de corupere pasivă


https://www.ipn.md/ro/doi-inspectori-ansp-sunt-vizati-intr-un-dosar-de-7967_1106491.html

Doi inspectori ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică sunt cercetați într-un dosar de corupere pasivă. Potrivit Centrului Național Anticorupție, în perioada martie-august anul curent, inspectorii ar fi pretins și primit sistematic de la 2 000 la 10 000 de lei pentru a facilita obținerea autorizațiilor sanitare de către agenții economici, transmite IPN.

Mai exact, funcționarii organizau formal controale și întocmeau procesele-verbale de control fără a se deplasa în teren. De asemenea, nu reflectau încălcările existente. În baza documentelor perfectate, agenții economici obțineau autorizație sanitară pentru funcționare.

Astăzi, ofițerii CNA au descins cu percheziții la domiciliile, automobilele și birourile bănuiților, ridicând mai multe probe. Funcționarii ANSP sunt cercetați în stare de libertare.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică a venit cu o reacție publică, în care își declară suportul pentru elucidarea cazurilor investigate. „ANSP condamnă cu vehemență actele de corupție printre angajați și reiterează importanța respectării prevederilor legislației, precum și angajamentul de a continua activitatea în spiritul transparenței, corectitudinii și responsabilității”, se arată într-un comunicat de presă.