logo

Doi bărbați, reținuți pentru comercializarea substanţelor narcotice


https://www.ipn.md/ro/doi-barbati-retinuti-pentru-comercializarea-substantelor-narcotice-7967_1028341.html

Doi bărbați au fost arestați pentru 30 de zile pentru comercializarea substanţelor narcotice. Recent, unul din ei a fost eliberat din locurile de detenţie, unde şi-a ispăşit pedeapsa pentru trafic de droguri, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției, unul dintre bărbați, în vârstă de 34 de ani, în timp ce îşi ispăşea pedeapsa, continua „afacerea ilegală cu droguri”. Acesta, prin intermediul telefoanelor mobile şi reţelelor de socializare, organiza introducerea substanţelor narcotice pe teritoriul Republicii Moldova. De asemenea, coordona acţiunile dintre furnizorul stabilit în Turcia, care este la fel cetăţean al Republicii Moldova, transportatorul şi persoana de contact care primea drogurile camuflate.

Oamenii legii au stabilit că drogurile erau transportate în Moldova, fiind camuflate în interiorul automobilelor şi introduse prin punctele de frontieră Turcia – Bulgaria – România - postul vamal Giurgiuleşti, după care erau preluate şi depozitate într-un garaj închiriat, în orașul Vulcăneşti.

Ulterior, persoana care primea „coletul”, repartiza cantitatea de droguri în cantităţi mai mici. La indicaţia liderului care se afla în detenţie, transporta drogurile în municipiul Chişinău şi le depozita în ascunzişuri. Adresa era expediată prin mesaj, după transmiterea sumei de bani solicitate, astfel drogurile ajungeau la cumpărători.

 
Dacă vinovăţia suspecţilor va fi dovedită, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoare de  la 7 la 15 ani.