logo

Dirk Schuebel: Summitul de la Vilnius va fi un succes pentru Republica Moldova


https://www.ipn.md/ro/dirk-schuebel-summitul-de-la-vilnius-va-fi-un-succes-pentru-republica-moldova-7965_1004046.html

Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius va fi un succes pentru Republica Moldova. De această părere este şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Dirk Schuebel. Ambasadorul a declarat luni, 18 martie, la o conferinţă de presă, că UE este interesată ca în Republica Moldova să existe stabilitate politică, transmite IPN.

„Cu siguranţă avem nevoie de un partener care să fie stabil din punct de vedere atât economic, cât şi politic. Eu sper că foarte curând în Parlament va fi identificată o majoritate puternică şi noul Guvern va putea să-şi înceapă activitatea”, a declarat Dirk Schuebel.

Ambasadorul a mai spus că semnarea acordurilor cu UE ar putea mai dura o perioadă, deoarece există proceduri tehnice. Acordurile au circa 1000 de pagini şi anexe, care urmează să fie traduse în 23 de limbi oficiale ale UE.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, premierul în exerciţiu, Vlad Filat, a spus că Republica Moldova, către summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, are toate şansele să vină cu un succes, care nu va fi a unui partid politic, dar al Republicii Moldova. „Pentru acest obiectiv noi trebuie să muncim responsabil, cu încredere şi cu abordare optimistă”, a spus Vlad Filat.

Summitul Parteneriatului Estic va avea loc în noiembrie.