logo

Dirk Schuebel şi Eugen Carpov au avut o întrevedere de rămas bun


https://www.ipn.md/ro/dirk-schuebel-si-eugen-carpov-au-avut-o-intrevedere-de-7965_1007280.html

Şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Dirk Schuebel, a dat asigurări, în cadrul întrevederii de rămas bun cu vicepremierul pentru reintegrare, Eugen Carpov, că Uniunea Europeană va susţine în continuare aspiraţiile pro-europene ale Republicii Moldova, precum şi necesitatea reglementării definitive a conflictului transnistrean în baza principiilor suveranităţii şi integrităţii teritoriale a ţării, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Biroului pentru Reintegrare, Dirk Schuebel a sugerat necesitatea continuării reformelor şi aprofundarea acţiunilor îndreptate spre consolidarea încrederii între locuitorii de pe cele două maluri ale Nistrului.

Eugen Carpov i-a mulţumit şefului Delegaţiei UE pentru sprijinul acordat moldovenilor pe întreaga perioadă a aflării sale în Republica Moldova, subliniind, totodată, şi rolul major pe care UE îl are în procesul de modernizare a ţării. În cadrul discuţiei a fost subliniat sprijinul Uniunii Europene în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, atât în calitate de participant la negocierile în formatul „5+2”, cât şi prin proiectele, iniţiativele şi asistenţa acordată Republicii Moldova.

Dirk Schuebel a fost numit în funcţie în 2009. Ambasadorul va fi înlocuit cu Pirkka Tapiola, fost consilier în cadrul Serviciului European de Acţiune Externă cu privire la evoluţiile din Europa de Est şi Asia Centrală.