logo

Direcțiile de sector subordonate DGETS vor fi lichidate


https://www.ipn.md/ro/directiile-de-sector-subordonate-dgets-vor-fi-lichidate-7967_1040269.html

Direcțiile de sector subordonate Direcției generale educație, tineret și sport din municipiul Chișinău urmează să fie lichidate, iar peste 40 de unități de personal vor fi reduse. Noul regulament de organizare și funcționare a Direcției, statutul de personal și organigrama au fost aprobate în ședința din 27 martie a Consiliului municipal Chișinău, transmite IPN.

„Aceste unități de funcție se reduc, dar persoanele se vor regăsi în noua structură a Direcției, în alte poziții”, a declarat Viorica Negrei care exercită interimatul funcției de director. „Noi avem unități libere destule pentru a le oferi celor ale căror funcții nu se regăsesc în noua organigramă”, a precizat Viorica Negrei.

Cu aplicarea noii organigrame, Direcția va reuși să economisească anual peste un milion 700 de mii de lei. „La fel, nu vor mai exista achiziții publice netransparente sau incorecte, și aceasta pentru că vom avea o singura structură în cadrul Direcției care va organiza achizițiile publice”, a mai spus Viorica Negrei.

Totodată, șefa Direcției a lăsat să se înțeleagă că unii angajați ar putea ridica salarii mai mici decât pană acum. „La Direcția generală avem foarte multe funcții libere din cauza salariilor modeste, de aceea avem oameni care lucrează pe 2-3 unități concomitent, însă după reorganizare aceste funcții vor fi suplinite, iar cei care munceau pe două sau trei unități de funcție nu vor mai avea posibilitatea să o facă, rămânând fără un salariu sau două”, a menționat Viorica Negrei.