logo

Deținătorii de patente se unesc cu alte bresle împotriva guvernării


https://www.ipn.md/ro/detinatorii-de-patente-se-unesc-cu-alte-bresle-impotriva-7967_1098835.html

Deținătorii de patente își propun ca în perioada următoare să înceapă consultări cu alte bresle pentru a-și coordona efortul și a ieși uniți împotriva guvernării „nesimțite și distrugătoare”. Potrivit lor, în țările civilizate, guvernele au grijă ca oamenii să nu se simtă ignorați de stat și nu vin cu decizii care distrug sorți omenești.

Într-o conferință de presă la IPN, consilierul municipal Ruslan Verbițchi, reprezentant al deținătorilor de patentă, a declarat că patenta pentru majoritatea deținătorilor este unica sursă de existență. Iar niște autorități cu bun simț și responsabilitate, înainte de a le lua oamenilor unica sursă de existență, se îngrijesc să le ofere ceva schimb. Însă nu este cazul actualei guvernări.

„Avem un mesaj pentru PAS – toate au sfârșit și guvernarea voastră lașă și lacomă se va încheia. În zadar credeți poporul Moldovei prost. Moldovenii sunt oameni liniștiți, iar voi confundați bunul simț și calmul cu prostia. Să știți că veți întra în istoria Republicii Moldova ca cel mai nesimțit guvern, cel mai distrugător și cel mai corupt guvern”, a declarat Ruslan Verbițchi.

„Îmi pare rău, dar orice guvernare care nu vrea să audă ce vrea poporul, ea trebuie să plece. Plecați de urgență. Dar noi vom face față pentru că vom iniția proteste, dacă nu la Chișinău, în alte localități. Ne vom asocia și cu alte pături sociale neîndreptățite și vă vom demonstra că locul deputatului este între popor și că în stare de urgență nu trebuie să vă plimbați să și vă odihniți prin Maldive și în paradisul lumii. Trebuie să fiți aici, să adoptați legi care să lucreze pentru popor și nu împotriva lor”, afirmă Olga Ciapchi, consilier local și orășenesc, deținătoare de patentă.

Eleonora Țurcanu-Herghelegiu, titulară de patentă, a declarat că ministrul de ramură vine cu mai multe informații manipulatorii pentru a induce în eroare opinia publică. El declară că deja mai bine de jumătate din patentari s-au conformat și au trecut la activitate independentă, însă nu este adevărat. „Sunt doar câteva procente. Toți se tem. Nu știu cum să aplice, cum să activeze, cum să completeze acele registre. Datele sunt eronate”, a menționat Eleonora Țurcanu-Herghelegiu.

Activitatea în comerț în bază de patentă este interzisă din 1 iulie.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.