logo

Detenție pe viață pentru că și-a abuzat sexual fiicele vitrege de 8 și 10 ani


https://www.ipn.md/ro/detentie-pe-viata-pentru-ca-si-a-abuzat-sexual-7967_1103935.html

Un bărbat de 52 de ani a fost condamnat la detenție pe viață pentru că și-a abuzat sexual timp de câteva luni fiicele vitrege în vârstă de 8 și 10 ani. Pe lângă aceasta, bărbatul obliga minorele să vizualizeze împreună cu el conținut pornografic, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii Generale, în perioada lunilor aprilie 2022 - februarie 2023, în timp ce se afla acasă la concubina sa, inculpatul a comis în privința fiicei vitrege de 10 ani acțiuni cu caracter sexual neconsimțite. Acesta a profitat de incapacitatea victimei de a se apăra din cauza vârstei fragede și a constrâns-o fizic și psihic. Tot, el, în una din zilele lunilor septembrie - noiembrie 2022, a ademenit minora în pădure, sub pretextul de a strânge frunze pentru compoziții floristice, însă acolo, din nou a abuzat-o sexual. În aceeași perioadă, inculpatul a abuzat-o sexual și pe sora mai mică a victimei, în vârstă de 8 ani.

Bărbatul a fost recunoscut în instanța de judecată vinovat pentru mai multe episoade de acțiuni cu caracter sexual neconsimțite și viol comise în privința a două minore care nu a atins vârsta de 14 ani. Acesta urmează să-și execute pedeapsa cu închisoare în penitenciar de tip închis.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului în beneficiul reprezentantei părților vătămate minore a prejudiciului moral în sumă de un milion de lei.

Inculpatul a pledat nevinovat.