logo

Despre moștenirea schemelor lui Plahotniuc, PL și PSRM pe aceeași undă, pensiile care fac din ochi, dar nu surâd


https://www.ipn.md/ro/despre-mostenirea-schemelor-lui-plahotniuc-pl-si-psrm-pe-7978_1071818.html

Principalul din fluxul IPN din 27 februarie 2020

Cu țambal sau fără?


Andrei Năstase, liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr nu va ceda locul nimănui în cadrul viitoarelor alegeri prezidențiale din toamna acestui an. „Exercițiile care le-am făcut odată nu au dat roade”, s-a referit el la susținerea Maiei Sandu în prezidențialele trecute. În momentul în care PPDA va decide că această persoană sunt eu, voi face apel la toate forțele din țară pentru a mă susține”, a adăugat Andrei Năstase.

Guvernul, administrator de scheme

„Actualul Guvern a fost instaurat nu pentru a reduce schemele, acesta a fost instaurat pentru a le multiplica. Schemele de la Metalferos continuă, iar banii vor ajunge pentru finanțarea campaniei lui Igor Dodon. Totodată, se vehiculează că Vladimir Andronache, persoana din anturajul lui Vladimir Plahotniuc, acum în anturajul lui Igor Dodon, administrează nu doar Metalferos, dar și alte scheme", a declarat Alexandru Slusari.

Exemplul prost, numitorul comun al politicului aborigen

Piața Marii Adunări Naționale este rezervată în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, pentru organizarea activităților publice, până în anul 2025. Declarații prealabile în acest sens a depus la Primăria capitalei Partidul Socialiștilor. Și Partidul Liberal a rezervat pentru o sută de ani Piața Marii Adunări Naționale, dar și Scuarul Teatrului de Operă și Balet, Scuarul Europei pentru zilele de 8, 9 și 10 mai. În opinia lui Florin Gîscă, expert al asociației Promo-LEX, este vorba despre utilizarea abuzivă a prevederilor Legii cu privire la întruniri.

Veteranii, orfani în statul crescut pe genunchii lor

Consiliul Național al Veteranilor de Război, constituit la 8 februarie, invită cetățenii și veteranii să participe luni, 2 martie, începând cu ora 09.00, la un protest în contextul Zilei Memoriei, în Piața Marii Adunări Naționale. Analizând situația social-economică și politică din țară, veteranii de război, care și-au jertfit sănătatea pentru independența și integritatea teritorială a Republicii Moldova, își exprimă îngrijorarea și convingerea că statul este capturat de interese private”, declară ei. Deputații PAS și PPPDA regretă neincluderea pe ordinea de zi a declarației privind 2 martie.

Substanță puțină, în schimb, atâta formă!

Parlamentul a adoptat în prima lectură proiectul de lege care prevede indexarea pensiilor de două ori pe an – la 1 aprilie și la 1 octombrie – pentru toți pensionarii. La 1 aprilie coeficientul de indexare va constitui inflația înregistrată în ultimul semestru al anului precedent anului indexării, iar la 1 octombrie coeficientul de indexare va constitui inflația înregistrată în primul semestru al anului în curs. Deputații PAS și PPPDA au criticat inițiativa, calificând-o ca fiind una antisocială.

Amănunte pe IPN!