logo

Despre isprăvile hoțului cu ordin în piept, tărăboi în banca plaiului mioritic și ziua în care PSRM „s-a dat” la PDM


https://www.ipn.md/ro/despre-ispravile-hotului-cu-ordin-in-piept-taraboi-in-7978_1071972.html

Principalul din fluxul IPN din 05 martie 2020

Cum sunt capii așa e și peștele

Prim-ministrul Ion Chicu afirmă că nu aprobă comunicarea familiară între oficialii de rang înalt și mass-media. În ultimii 15 ani aceste standarde de comunicare au scăzut. Oamenii nu se mai adresează reciproc la dvs. și au adoptat un nivel de comunicare familiar. Nu spun că presa este vinovată, însă trebuie să recunoaștem că nivelul de educație a scăzut, din păcate a scăzut”, a declarat Ion Chicu.

Cavalerul ordinului „Binecredinciosul Ștefan cel Mare și Sfânt”  zice că nu a furat

Ilan Șor, fugarul președinte al Partidului Politic „Șor”, susține că e gata chiar astăzi să se prezinte la ședința de judecată în dosarul privind frauda bancară. El declară că el nu are nicio atribuție la furtul din sistemul bancar. „Banii din bugetul de stat nu au fost luați de mine. Acești bani au fost alocați din bugetul de stat de funcționari de stat care au luat decizia să nimicească trei bănci”, a declarat liderul PPȘor. Actualmente, potrivit lui Ilan Șor, foștii acționari pregătesc o cerere în judecată privind distrugerea ilegală a trei bănci și retragerea ilegală a licențelor.

Statul are de spus vreun cuvânt?

Raportul de audit al Curții de Conturi cu privire la încheierea și executarea contractului de concesiune a Aeroportului constată încălcări grave și abuzuri. „90% din investiții s-au făcut doar din veniturile operaționale ale Aeroportului. Banii împrumutați de către Avia Invest reprezintă surse obscure, netransparente, dacă vorbim de Panama. Scopul concesionării, practic, nu a fost atins din acest acord”, a declarat Igor Munteanu.

Luată la bani mărunți

Procuratura Anticorupție a desfășurat acțiuni de urmărire penală la sediul Băncii Naționale a Moldovei. Alexandr Stoianoglo a declarat pentru presă că a dat acceptul pentru audierea și reținerea viceguvernatorilor BNM, Aureliu Cincilei și Ion Sturzu, precum și a fostului guvernator Dorin Drăguțanu și ex-viceguvernatorul Emma Tăbârță. Potrivit lui, acțiunile la BMN au fost demult pregătite.

„Răspunzând la interesul sporit din partea presei referitor la angajații vizați în acțiunile de astăzi, comunicăm că acești colegi au dat dovadă de profesionalism și dedicație, participând activ la reformarea sectorului bancar, proces de anvergură susținut de partenerii externi ai Republicii Moldova”, a reacționat BNM la acțiunile procuraturii.

Primăvara în care s-au copt „fructele”

După prima rundă de negocieri, Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat anunță că nu au discutat despre partajarea ministerelor. Dumitru Diacov a apreciat că discuțiile au avut loc într-o atmosfera prietenească. Dacă din cele nouă ministere, jumătate și le va asuma PDM, ar fi „o chestie normală”, crede deputatul. Politicianul a mai spus că PDM va face coaliție cu PSRM doar dacă socialiștii vor accepta programul propus de democrați.

Amănunte pe IPN!