logo

Despre interesul societății, socialiști din offshoruri și nunți cu aparat de casă


https://www.ipn.md/ro/despre-interesul-societatii-socialisti-din-offshoruri-si-nunti-cu-7978_1069088.html

Principalul din fluxul IPN din 23 octombrie 2019

Se așteaptă bucurii de 6 – 10 la sută pentru bugetari

Proiectul legii bugetului pentru anul 2020 prevede creștere de salariu între 6 și 10% pentru majoritatea angajaților din instituțiile de stat. Totodată, pentru unele categorii de bugetari retribuția ar putea crește cu până la 1500-2000 de lei lunar. Propunerile au fost discutate în cadrul unor consultări publice privind politica salarială pentru anul 2020 și pe termen mediu (2021-2022).

Uite, cum îi suflă vântul

Circa 36 de milioane de lei se vor cheltui pentru organizarea celui de al doilea tur al alegerilor locale generale – a primarului general al municipiului Chișinău, dar și a primarilor în unele circumscripții electorale municipale, orășenești, sătești (comunale) care se va desfășura în data de 3 noiembrie.

Nimeni nu clatină barca!

Ion Ceban: Nu avem ce împărți politic cu Andrei Năstase, doar problemele Chișinăului”, „Andrei Năstase: Programul meu va include ce este mai bun în programele altor candidați”.

Interesul societății este mai sus!”

Fostul secretar de stat la Ministerul Justiției Nicolae Eșanu susține că nici Consiliul Superior al Procurorilor, nici Consiliul Superior al Magistraturii nu sunt organe care să autoguverneze sistemul. „Interesul societății este mai sus. Da, sunt organe care trebuie să adopte decizii în aceste domenii, dar nu să autoguverneze sistemul”, a declarat Nicolae Eșanu, în timp ce fosta vicedirectoare a Centrului Național Anticorupție Cristina Țărnă accentuează ca fiind neconstituțională crearea comisiei care va selecta candidații la funcția de procuror general.

Frate – nefrate, da brânza-i din offshore?
 
Iurie Reniță susține că are în posesie un document elaborat de Centrul Național Anticorupție care reflectă investigațiile Serviciului de prevenire și combatere a spălării banilor din cadrul CNA. Potrivit documentului, începând cu anul 2016, mai multe persoane fizice și entități juridice din Republica Moldova au participat activ la o schemă de spălare a banilor în proporții deosebit de mari cu proveniență necunoscută prin intermediul unor companii offshore înregistrate în Bahamas. Banii ulterior au fost utilizați pentru finanțarea campaniei electorale a PSRM.

Și Braghiș a vrut, dar a ieșit tizâc

Liberii profesioniști, cum ar fi cei care lucrează individual în domeniul artei, ingineriei etc., și care ezită să intre în legalitate din cauza taxelor mari și a prevederilor birocratice, ar urma să activeze în baza unui regim fiscal unificat și simplificat. Aceștia ar urma să achite o taxă unică de 12%, impozitul unic, să depună un raport anual, precum și să dețină un registru de intrări și ieșiri contabile, iar cei care vor avea operațiuni în numerar, vor trebui să-și procure un aparat de casă. Cu aceste propuneri, dar și cu altele vin deputații din fracțiunea PAS, Blocul ACUM, care au elaborat un proiect de lege în acest sens.

Amănunte pe IPN!