logo

Despre capacitatea „democraților” de a se îndrăgosti de Dodon, bulioarca pentru copiii din Cioc-Maidan și ochiul necuratului în ruble rusești


https://www.ipn.md/ro/despre-capacitatea-democratilor-de-a-se-indragosti-de-dodon-7978_1071943.html

Principalul din fluxul IPN din 04 martie 2020

Cei care i-au hrănit cu stricăciuni mănâncă din alte surse

35 de elevi ai gimnaziului din satul Cioc-Maidan, UTA Găgăuzia, au ajuns la spital cu intoxicație alimentară. Starea elevilor este gravă-medie, dar stabilă. Elevii au mâncat la prânz supă, pilaf și salată din legume. În contextul intoxicării, 120 de copii au fost consultați la domiciliu.

Circ, nu alta!

Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor a mandatat conducerea formațiunii „să poarte negocieri și să încheie parteneriate politice pentru asigurarea unei guvernări stabile”. Potrivit socialiștilor, la baza unei posibile viitoare alianțe politice va sta același acord politic semnat de PSRM cu Blocul ACUM, un document agreat de societate și de partenerii internaționali.Aceasta este încă o dovadă că socialiștii susțin mai departe implementarea angajamentelor convenite în iunie 2019”, este mesajul transmit de PSRM. 

Așa arată alegerea grâului de neghină

Partidul Acțiune și Solidaritate urmărește cu atenție ceea ce se întâmplă în aceste momente în Partidul Democrat. „Este un moment decisiv în traiectoria acestei formațiuni politice, care alege între reformă și curățare internă, pe de o parte, și anexare de către Partidul Socialiștilor, pe de altă parte. PAS menționează că în ultimele săptămâni a depus mai multe eforturi pentru a găsi o platformă comună cu PD-ul, prin negocierea declarațiilor privind ireversibilitatea vectorului de integrare europeană, condamnarea intențiilor de federalizare a țării și inițierea procedurii de demitere a Guvernului. Toate încercările însă au fost refuzate, sub diferite pretexte.

Ianukovich se-mprumutase chiar cu 3 miliarde

Recepționarea creditului contractat de către Republica Moldova de la Federația Rusă este reținută din cauza că în Rusia a fost schimbat cabinetul de miniștri. „Suma rămâne de 500 de milioane. În prezent avem nevoie de aproape 200 de milioane pentru contractele pe care le avem. Restul nu le vom debursa pentru a nu plăti dobânda”, a declarat Ministrul Economiei și Infrastructurii.

De-ar fi moldoveanul la fel de optimist...

Vinificația, industria ușoară, turismul local și tehnologiile informației și ale comunicațiilor din Republica Moldova atestă o dezvoltare considerabilă de când beneficiază de asistența Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare (USAID). Am fost de ajutor, dar țara trebuie să-și consolideze abilitățile de sine stătător. Traseul Republicii Moldova este unul unic, iar noi ne asigurăm că monitorizăm toate resursele disponibile și credem că țara este destul de puternică pentru ca să facă singură niște alegeri”, susține Scott Hochlander, șeful Misiunii USAID.

Amănunte pe IPN!