logo

Despre aceea cum „buneii grijulii” vor descoperi furtul miliardului, somnul prost al celor care fac injustiție și perversiuni olandeze la Cahul


https://www.ipn.md/ro/despre-aceea-cum-buneii-grijulii-vor-descoperi-furtul-miliardului-7978_1070196.html

Principalul din fluxul IPN din 10 decembrie 2019

Unde dai și unde crapă

Această persoană, Viorel Morari, deține rolul principal în mai multe dosare.Dosarul Antifa”, care este unul pur politic, dosarul acelei mașini blindate de la Banca de Economii care a ars la Ialoveni, cu tot cu documentația privind furtul miliardului. S-a auzit ceva despre rezultate?”, se întreabă fostul deputat Alexandru Petcov. În opinia lui, pentru asemenea dosare el trebuia să fie demis și condamnat , iar pentru noul procuror va fi un test în ceea ce privește deciziile legate de Viorel Morari.

Procurorii, altă fațetă a monedei de „30 de arginți”

Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari, deputat al fracțiunii PPDA, susține că va fi important să vedem ce se va întâmpla cu dosarul privind furtul miliardului, ce se va întâmpla cu dosarul legat de finanțarea PSRM, în baza înregistrărilor video apărute în spațiul public, ce va fi cu dosarul legat de uzurparea puterii, de „Arena Națională”, de ANTA, de expulzarea profesorilor turci. Vreau să văd ce se va întâmpla mai departe”, a declarat Alexandru Slusari.

Va avea finalitate povestea „Moțocului” modern?

Consiliul Superior al Magistraturii a admis parțial sesizarea fostului procuror general interimar, Dumitru Robu, referitor la eliberarea acordului la reținere, aducere silită, percheziție și arestare a judecătorului Curții Supreme de Justiție, Oleg Sternioală. Prin aceeași decizie, magistratul a fost suspendat din funcția de judecător și din funcția administrativă.

Interese, date pe față din alt interes?

Perchezițiile din 18 octombrie, efectuate la domiciliile unor angajați ai unei companii imobiliare, au fost organizate pe un caz trucat și nu au existat temeiuri juridice pentru aceste acțiuni procesuale. De această părere este detectivul particular Anatolie Postică, ex-șef al Serviciului Protecție Internă și Anticorupție din cadrul MAI. Totodată, el susține că deține informații că fostul administrator al unei companii imobiliare din Chișinău a pus la cale „escrocherii imobiliare”.

Șef nou, cadre noi

La Primăria capitalei au avut loc percheziții, iar șefa Direcției patrimoniu municipal din cadrul Direcției generale economie, reforme și relații patrimoniale a fost reținută. Într-un comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție se menționează că șefa de direcție e bănuită că ar fi pretins sistematic diferite sume de bani de la persoane fizice și juridice pentru a urgenta eliberarea unor acte cu privire la prelungirea relațiilor contractuale de locațiune privind exploatarea încăperilor nelocative din Chișinău.

Viața, fulg de păpădie...

O sculptură-simbol în memoria femeilor care și-au pierdut viața în urma violenței în familie a fost inaugurată în Parcul Valea Morilor. Ambasadorul Dereck Hogan, prezent la eveniment, a menționat că violența în familie nu este doar o problemă individuală, ci o preocupare la nivel de comunitate.

Îngrozitor

D
upă ce o instanță de judecată a eliberat din arest preventiv un cetățean olandez, suspectat că a abuzat sexual doi copii din Cahul, Centrul „La Strada” menționează că „perioada îndelungată în care au fost exploatați sexual copiii, relația de încredere pe care abuzatorul a creat-o cu familia copiilor și faptul că minorii nu percepeau caracterul relației în care erau implicați constituie circumstanțe agravante”.

Amănunte pe IPN!