logo

Deputatul democrat Adrian Candu nu crede într-un viitor Guvern Leancă


https://www.ipn.md/ro/deputatul-democrat-adrian-candu-nu-crede-intr-un-viitor-guvern-leanca-7965_1005236.html

Deputatul democrat Adrian Candu nu crede că va fi creat un nou guvern în frunte cu liberal-democratul Iurie Leancă. Deputatul susţine că înaintarea candidaturii lui Iurie Leancă la funcţia de prim-ministru este un joc al PLDM şi că liberal-democraţii ar avea o înţelegere cu PCRM să declanşeze alegeri parlamentare anticipate. Declaraţiile  au fost făcute miercuri, 15 mai, după şedinţa Comisiei juridice, numiri şi imunităţi din care face parte Candu, transmite IPN.

„ Cred că mai mult este o simulare, un joc al colegilor de la PLDM. Îmi pare foarte rău de domnul Leancă va fi sacrificat pentru politică”, a declarat deputatul.

Adrian Candu a spus că PDM aşteaptă totuşi invitaţia la negocieri din partea liberal-democraţilor. „Legile anticonstituţionale şi anti-europene votate în Parlament sunt un argument şi un motiv pentru a nu-i mai crede. Acestea au pus în pericol apropierea noastră de Uniunea Europeană”, a subliniat democratul.

PDM vrea să audă nişte răspunsuri de la Iurie Leancă. „Cum vede lucrul într-un guvern de coaliţie? Cum vede lupta împotriva corupţiei şi, în mod special, lupta cu corupţia din guvern? Să vedem care este răspunsul la întrebarea ce s-a întâmplat pe 3 mai şi să vedem de ce nu a încercat să oprească avalanşa de încălcări legislative, anticonstituţionale şi anti-europene”, a mai spus Adrian Candu.

Iurie Leancă a fost înaintat de PLDM la funcţia de premier, iar preşedintele Nicolae Timofti l-a desemnat oficial astăzi, 15 mai. Până pe 30 mai, Leancă trebuie să-şi prezinte programul de guvernare şi Cabinetul de miniştri, pentru a solicita votul de încredere al Parlamentului.