logo

Deputatul Bolea înaintează mai multe interpelări în care e vizat deputatul Litvinenco


https://www.ipn.md/ro/deputatul-bolea-inainteaza-mai-multe-interpelari-in-care-e-7965_1081280.html

Deputatul Partidului Socialiștilor, Vasile Bolea, susține că va adresa organelor de drept o interpelare prin care va cere tragerea la răspundere a deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, pentru calomniere. Parlamentarul a mai declarat că există semnale că, pe parcursul ultimului an, Litvinenco are întrevederi periodice cu judecătorul constituțional Nicolae Roșca, la care ar discuta agenda Curții Constituționale. Și în acest sens urmează să fie depuse interpelări la Procuratură, la Serviciul de Informații și Securitate și la Ministerul Afacerilor Interne, a precizat parlamentarul.

„Astăzi am să depun mai multe interpelări. Prima interpelare am să o adresez Procuraturii Generale și Ministerului Afacerilor Interne, prin care solicit tragerea la răspunderea a cetățeanului Sergiu Litvinenco pentru denunț vădit fals și calomnie în adresa mea”, a declarat deputatul PSRM, într-o conferință de presă, transmite IPN.

În altă ordine de idei, socialistul a menționat că există semnale că pe parcursul ultimului an, Sergiu Litvinenco se întâlnește regulat cu fostul avocat al președintelui Maia Sandu, actualul judecător la Curtea Constituțională, Nicolae Roșca. „Discută agenda Curții Constituționale, poate alte lucruri. Poate se consultă pe diferite soluții pe care urmează să le ia Curtea”, a declarat Vasile Bolea.

Deputații PAS, Sergiu Litvinenco și Virgiliu Pâslariuc, au depus la Procuratura Generală o adresare prin care au solicitat examinarea pretinselor fapte de uzurpare a puterii de stat și tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate. Adresarea survine ca urmare a evenimentelor și deciziilor luate vinei, 23 aprilie 2021, de Parlamentul Republicii Moldova în raport cu Curtea Constituțională. Procuratura a anunțat astăzi, 26 aprilie că, având în vedere rezonanța social-sporită a faptelor sesizate, va examina în ordine prioritară și în regim de urgență acest caz și va dispune o soluție legală.