logo

Deputaţii şi reprezentanţii societăţii civile se vor întâlni şi în acest an într-o conferinţă


https://www.ipn.md/ro/deputatii-si-reprezentantii-societatii-civile-se-vor-intalni-si-in-7965_1012319.html

Parlamentarii şi reprezentanţii societăţii civile se vor întâlni şi în acest an la cea de-a V-a ediţie a conferinţei anuale: „Cooperarea dintre Parlament şi societatea civilă”. Discuţiile se vor axa pe consolidarea cadrului de participare a societăţii civile la elaborarea şi monitorizarea implementării politicilor publice, promovarea şi consolidarea durabilităţii financiare a societăţii civile.

De asemenea, la eveniment se va discuta despre ajustarea cadrului normativ de bază şi a celui conex în conformitate cu recomandările europene, în conformitate cu Legea voluntariatului şi cu Regulamentul de aplicare a legii voluntariatului. La eveniment vor fi prezentate şi rapoartele privind implementarea Strategiei de Dezvoltare a Societăţii Civile 2012-2015, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Parlamentului.

La reuniune vor participa ambasadori, experţi internaţionali, reprezentaţi ai autorităţilor publice centrale. În deschiderea conferinţei, vor adresa mesaje de salut preşedintele Parlamentului, Igor Corman, vicepreşedintele legislativului, Liliana Palihovici, şeful delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola şi preşedintele Consiliului Naţional al ONG-urilor, Alexei Buzu.

Conferinţa anuală „Cooperarea dintre Parlament şi societatea civilă” se va desfăşura la Chişinău, pe data de 29 aprilie, la Palatul Republicii. Evenimentul este organizat de către Parlamentul Republicii Moldova, în parteneriat cu Consiliul Naţional al ONG-urilor şi cu sprijinul partenerilor de dezvoltare. Conferinţa este organizată pentru implementarea practicilor democraţiei participative, prevăzute în Concepţia de cooperare dintre Parlament şi Societatea Civilă.