logo

Deputații se contrazic dacă viața în Republica Moldova s-a înrăutățit sau s-a îmbunătățit


https://www.ipn.md/ro/deputatii-se-contrazic-daca-viata-in-republica-moldova-s-a-inrautatit-sau-s-a-im-7965_1045664.html

Deputatul socialist Vasile Bolea consideră că în ultimii patru ani viața oamenilor din Republica Moldova s-a înrăutățit. Potrivit lui, oamenii nu au bani pentru a plăti tarifele exagerate și în general pentru existență, transmite IPN.


„Tinerii fug din țara noastră și aceasta o realitate tristă, iar ceea ce a mai rămas în această țară a fost furat, vândut, dat în concesiune, privatizat și toate acestea sub conducerea Partidului Democrat sub lozinca integrării europene”, a declarat Vasile Bolea în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova.

În replică, deputatul democrat Eugen Nichiforciuc a declarat că guvernarea a jucat un rol decisiv în dezvoltarea țării pe perioada ultimilor patru ani. Potrivit lui, există loc de mai bine, însă mai mult decât actuala guvernare nu a făcut nicio putere care a existat în Republica Moldova. „De aceea, oamenii merg acum pe drumuri reparate, astăzi specialiștii tineri și familiile tinere pot să-și cumpere locuințe prin intermediul programului „Prima Casă”. Asemenea proiecte nu au existat în Republica Moldova, inclusiv asemenea investiții în reparația drumurilor de aproximativ două miliarde de lei”, spune deputatul democrat.

Juristul Serghei Mișin consideră că toate aceste proiecte inițiate de PDM, inclusiv majorarea salariilor și pensiilor, constituie încălcarea directă a legislației, întrucât toate acestea înseamnă cumpărarea alegătorilor și utilizarea resursei administrative în campanie. „Puterea trebuie să se preocupe de bunăstarea populației pe întreaga perioadă a mandatului, adică timp de patru ani. Ceea ce noi nu vedem”, spune juristul.

Pe 30 noiembrie a fost ultima ședință a actualului Parlament în cadrul căreia legislativul a putut adopta legi organice.