logo

Deputații apropiați lui Șor protestează la Parlament. Cer demisia lui Igor Grosu


https://www.ipn.md/ro/deputatii-apropiati-lui-sor-protesteaza-la-parlament-cer-demisia-7965_1105157.html

Deputații apropiați fugarului Ilan Șor, cărora le-a fost interzisă participarea la cinci ședințe plenare, au protestat astăzi în fața Parlamentului. Aceștia au ținut discursuri în fața simpatizanților, criticând guvernarea și lansând numeroase acuzații. De asemenea, au spus că vor solicita demisia președintelui legislativului, Igor Grosu, transmite IPN.

Marina Tauber a declarat că majoritatea parlamentară îi împiedică să vorbească în plenul Parlamentului pentru că se teme de adevăr. „Acest Parlament este al poporului. Noi, deputații blocului „Victoria”, am fost delegați de voi, de cetățenii Republicii Moldova, și avem tot dreptul să vociferăm ceea ce dumneavoastră solicitați de la noi. Am venit în acest Parlament să soluționăm problemele oamenilor”, afirmă parlamentara.

Vasile Bolea a menționat că este acest protest reprezintă manifestarea poziției față de ceea ce s-a întâmplat ieri în Parlament. Potrivit lui, nu este pentru prima dată când guvernarea încearcă să le închidă gura, așa cum a făcut și prin închiderea televiziunilor.

Reghina Apostolova afirmă că așa majoritatea parlamentară înțelege democrația – să reducă la tăcere opoziția dacă nu îi place ce spune.

Vadim Fotescu a declarat că ieri Igor Grosu și deputații PAS au luat cuvântul poporului. „Obraznic, le-a propus deputaților noștri să prezinte scuze. Pentru ce? În fața cui? Noi mereu am respectat legea și nu avem de gând să prezentăm scuze. Vom continua lupta cu toate metodele posibile, prin proteste, dar și în Parlament, unde vom iniția demisia domnului Grosu pentru depășirile de serviciu”, a spus deputatul.

La ședința de joi, deputații Marina Tauber, Reghina Apostolova, Vasile Bolea, Denis Ulanov, Vadim Fotescu, Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au blocat tribuna centrală a Parlamentului. Pentru că nu au dat curs somațiilor președintelui Parlamentului să elibereze tribuna, au fost sancționați cu interdicția de a participa la cinci ședințe plenare ale Parlamentului.