logo

Deputat PL: Moldovenii sunt scoşi din cărţile europene


https://www.ipn.md/ro/deputat-pl-moldovenii-sunt-scosi-din-cartile-europene-7965_1005124.html

„A venit vremea ca să dăm peste mână celor care vor să transforme Moldova într-un paşalâc. Îi voi da peste mână şi lui Plahotniuc, şi lui Filat, dacă nu respectă regulile când se află la guvernare. Lupu a încălcat legea. El a avut un comportament nedemn, a trişat când a spus că recunoaşte o singură fracţiune PL din Parlament”. Declaraţia a fost făcută de deputatul PL, Valeriu Saharneanu în cadrul emisiunii „Fabrika”, de la postul de televiziune Publika TV, notează IPN.

Valeriu Saharneanu a menţionat că atunci când Moldova este pusă contracronometru, moldovenii sunt scoşi din cărţile europene. Mai avem o săptămână pentru a rezolva situaţia aceasta. „Cearta din AIE are loc din cauza a doi oameni care vor să controleze tot în acest stat. Unii îşi fac misiunea de partid pentru a promova aceste interese”, a mai specificat liberalul.

În acelaşi context deputatul a mai spus că liderul PCRM Vladimir Voronin a fost isteric faţă de UE, iar reacţiile europenilor sunt fireşti. „Ei sunt oameni care ţin la Republica Moldova şi ne-au dat o şansă. În Europa ne-a dus tineretul şi populaţia care ne-a votat în 2009”, a afirmat Saharneanu.

Totodată, Valeriu Saharneanu a mai specificat că nu neapărat va fi creată o altă AIE, dar poate va avea o titulatură mai fericită. „Trebuie să uităm de interesele de partid sau personale şi să avem în vedere că am fost aleşi. Trebuie să ne facem datoria pe porţiunea de timp care a căzut acum. Trebuie să mergem la Vilnius cu temele făcute”, a mai specificat el.

Deputatul PL a subliniat că a venit ceasul de pe urmă ca Vlad Filat şi Marian Lupu să îşi dea seama că speranţa de a scoate Republica Moldova din tranziţie este foarte mare, iar şansele sunt mici. Liberalul a mai spus că totul se întâmplă din cauza imaturităţii politice a celor de la guvernare, iar până pe 14 mai trebuie să apară un decret al preşedintelui privind desemnarea unui candidat la funcţia de premier.