logo

Delegaţia UE în Moldova monitorizează situaţia de la Moldova Agroindbank


https://www.ipn.md/ro/delegatia-ue-in-moldova-monitorizeaza-situatia-de-la-moldova-agroindbank-7966_1006182.html

Delegaţia UE îşi exprimă îngrijorarea faţă de cele mai recente evoluţii privind Moldova Agroindbank întrucât un grup de acţionari noi vine cu intenţia de a prelua controlul operaţional şi strategic al băncii. Delegaţia consideră că acest lucru ar putea periclita sănătatea şi stabilitatea sectorului financiar din Republica Moldova, transmite IPN.

Într-o declaraţie de presă, Delegaţia UE salută măsurile luate până în prezent de către Guvern şi Banca Naţională pentru asigurarea stabilităţii sectorului financiar, şi încurajează autorităţile competente să ia toate măsurile necesare pentru a-l proteja în continuare. Delegaţia UE subliniază importanţa cea mai mare a independenţei depline a autorităţilor de reglementare în executarea mandatelor lor juridice, care nu pot fi lezate de nici o terţă parte.

Delegaţia UE consideră acest caz drept un test pentru autorităţile moldoveneşti, care trebuie să-şi demonstreze angajamentul pentru transparenţă şi responsabilitate în sectorul financiar, eficacitatea instituţiilor competente, precum şi pentru garantarea statului de drept. Delegaţia va continua să monitorizeze îndeaproape evoluţiile cu privire la MAIB.