logo

Delegaţia moldovenească în CUC cere Tiraspolului să asigure libera circulaţie a persoanelor


https://www.ipn.md/ro/delegatia-moldoveneasca-in-cuc-cere-tiraspolului-sa-asigure-libera-circulatie-a--7965_1013185.html

Delegaţia Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC) cere reprezentanţilor de la Tiraspol să ia măsuri imediate pentru a asigura libera circulaţie a persoanelor. Subiectul a fost discutat la şedinţa comisiei de la finele acestei săptămâni, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat al Biroului pentru Reintegrare, delegaţia de la Chişinău a reiterat că structurile de forţă din regiunea transnistreană continuă, în mod unilateral şi fără a informa CUC, să reţină abuziv şi să împiedice deplasarea în Zona de Securitate a angajaţilor organelor de drept şi ai autorităţilor locale ale Republicii Moldova.

Delegaţia a menţionat despre un incident, când viceministrul educaţiei de la Chişinău, Liliana Nicolăescu-Onofrei, a fost împiedicată de structurile transnistrene să participe la festivităţile de încheiere a anului de studii şi la sărbătorirea a 25 ani de la fondarea Liceului Teoretic „Evrika” din Râbniţa.

Delegaţia moldovenească consideră că astfel de acţiuni ostile sunt îndreptate spre tensionarea situaţiei în Zona de Securitate şi a cerut reprezentanţilor de la Tiraspol să ia măsuri imediate pentru a asigura libera circulaţie a tuturor categoriilor de persoane.