logo

Declaraţia privind depunerea cererii de aderare la UE este o acţiune de PR, opinii


https://www.ipn.md/ro/declaratia-privind-depunerea-cererii-de-aderare-la-ue-este-o-7978_1035654.html

Declaraţia autorităţilor privind depunerea cererii de aderare a Republicii Moldova la UE reprezintă o acţiune de PR. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

„Este atât de caraghios, încât nici nu merită de vorbit. Pentru depunerea cererii de aderare trebuie de respectat mai întâi o anumită procedură. Acum noi nu putem vorbi cel puţin de o stare de normalitate a relaţiilor cu UE, cu atât mai mult de aderare. Este o manipulare şi o încercare a guvernanţilor de a menţine regimul autoritar”, a declarat preşedintele PLDM, Viorel Cibotaru.

Ştefan Gligor, director de programe la Centrul de Politici și Reforme Structurale din RM, consideră intenţia autorităţilor de a depune anul viitor cerere de aderare la Uniunea Europeană drept o absurditate: “Vreau ca oamenii să înţeleagă că este vorba de o declaraţie cinică, absurdă şi ridicolă. Probabil că guvernanţii noştri trăiesc într-un univers paralel şi nu îşi dau seama ce se întâmplă în realitate. Republica Moldova are cea mai proastă guvernare nu doar din Europa de Est, dar şi din întreaga lume. La multe capitole suntem depăşiţi de state africane”.

Jurnalistul Vasile Năstase a declarat că depunerea la moment a cererii de aderare la UE ar fi la fel cum un bătrân sărac ar cere în căsătorie o fată care tocmai a câştigat concursul “Miss Univers”.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat săptămâna trecută că în 2018 Republica Moldova ar putea depune cerere de aderare la UE.