logo

Declarația D-lui Vasile Tarlev Privind refuzul CEC a R. M. de înregistrarea candidaturii sale pentru funcția de președinte al Republicii Moldova


https://www.ipn.md/ro/declaratia-d-lui-vasile-tarlev-privind-refuzul-cec-a-r-m-de-inregistrarea-candid-7542_1065594.html

Dragi compatrioți!

La data de 6 octombrie 2016 noi toți am fost martori la încălcarea legii și voinței poporului moldovenesc. În urma verificării documentelor depuse, Comisia Electorală Centrală a refuzat unele cereri ai candidaților pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova,  inclusiv și a mea. Motivul a fost simplu, „chipurile colectarea ne calitativa a semnăturilor și necorespunderea cu legislația în vigoare”.

Eu declar oficial că, depunerea pachetului de documente solicitate inclusiv listele cu semnături pentru înregistrare au decurs conform legislației in vigoare și găsesc nefondat motivul respingerii cererii mele de înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte.

Am absolută încredere în reprezentanții mei care au muncit  pentru colectarea de semnături în sprijinul meu prin întreaga țară. Nu a fost deloc ușor. Dar echipa mea a făcut faţă. Sunt foarte recunoscător celor ce au colectat semnături și celor care au semnat. Am prezentat la CEC toate documentele necesare inclusiv și listele cu semnături în conformitate cu cerințele legislației. După verificare CEC a confirmat că documentele depuse corespund cerințelor legislației in vigoare a R. Moldova.

Ce s-a întâmplat pe 6 octombrie la CEC, ma făcut pe mine, pe echipa mea și cred că  și majoritatea cetățenilor țarii să se întrebe ce joc încearcă să joace cu noi? Ce mesaj  încearcă să ne transmită nouă, atunci când oamenii sunt lipsiți de posibilitatea de a participa la alegerea Președintelui țarii? În opinia mea, răspunsul este evident. Având în vedere situația creata, eu împreună cu juriștii și avocații, studiem temeinic răspunsul dat de CEC și ne vom adresa instanței  de judecată pentru a găsi dreptatea.

Pe 6 octombrie, în sediul CEC reprezentanții mass-media mau întrebat ce  simt după ce am fost scos din cursa electorală? Într-adevăr, ce poate să simtă un om in așa situație? Supărare?  Dezamăgire?  Nu, mai degrabă, o dorință puternică de a schimba viața acestei țări  în bine pentru totdeauna.

Eu nu întâmplător am candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, acest pas a fost conștient și necesar. Moldova este o țară pentru care mă doare sufletul. Eu nu pot fi indiferent la ceia ce se întâmplă. În plus, sunt sigur, că  experiența  și cunoștințele mele acumulate dea lungu timpului pot aduce mai multe beneficii pentru țara și poporul său. Cu toate acestea declar că nu mă opresc aici, voi merge înainte cu mai multă persistență și dăruire de sine pentru un viitor mai bun al poporului moldovenesc.

Cu respect,
Vasile Tarlev