logo

Declarația - Apel a Asociației Obștești „Parlamentul Independenței”


https://www.ipn.md/ro/declaratia-apel-a-asociatiei-obstesti-parlamentul-independentei-7542_1104194.html

Declarația - Apel

a Asociației Obștești „Parlamentul Independenței”

privind „Securitatea Națională și integritatea teritorială

în contextul situației social-politice interne și externe

Deputații Poporului Parlamentului de prima legislatură (1990-1994) constituiți în Asociația Obștească „Parlamentul Independenței” în litera și spiritul Declarației de Independență din 27 august 1991, în conformitate cu care Poporul suveran și independent este liber să-și hotărască prezentul și viitorul său în spațiul istoric și etnic al devenirii sale naționale, adică reunificarea în cadrul statului național România, lichidând, astfel, toate consecințele Pactului Ribbentrop-Molotov, pentru națiunea română.

În acest context, AO „Parlamentul Independenței” a întreprins acțiuni concrete cu argumente fundamentate științific cu suport normativ intern și internațional:

·       Apelul, către guvernările de la Chișinău și București privind:

  1. adoptarea actului reîntregirii. Apelul a fost adoptat la 26 decembrie 2022, semnat de către 101 Deputați semnatari și votanți ai Declarației de Independență, subsemnat de peste 50 de personalități marcante din domeniile știință, cultură, medicină, literatură. Apelul a fost repetat încă de trei ori;
  2. extinderea și acoperirea teritoriului Republicii Moldova cu emisiunile postului de Televiziune nr.1 – România;
  3. încheierea acordului bilateral de asigurare a securității militare.

Spre regret, guvernarea de la Chișinău nu numai că nu a răspuns la apeluri, dar nu a întreprins nici o acțiune practică concretă de a executa voința poporului suveran la reunificarea naturală și legală cu Patria-Mamă România, precum și a asigurării securității naționale și integrității teritoriale.

În schimb, forțele revanșiste, de ocupație au selectat și identificat persoane școlite și, respectiv cu suport financiar criminal, terorizează locuitorii din Sudul, Estul și unele orașe din Nord, antrenându-i în procese ilegale. Mai mult ca atât deputații, pretinși ai „opoziției”, contrar statutului deputatului destabilizează și mai mult situația social-politică internă.

Toate aceste acțiuni ilegale sunt întreprinse în contextul războiului de agresiune a Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Colac peste pupăză, la 21 aprilie, curent aceste persoane, în mod cinic și-au consolidat acțiunile în capitala „Imperiului răului” Moscova.

Astfel, s-a demonstrat încă odată poziția lor de spioni ai Moscovei, cu planuri clare de a subjuga din nou poporul Republicii Moldova, element constitutiv al Națiunii Române.

Să nu uităm maxima în conformitate cu care: „Libertatea se poate câștiga, dar niciodată redobândită” [N.Machiavelli].

În aceste circumstanțe de fapt și de drept, Asociația Obștească „Parlamentul Independenței” reconfirmă validitatea Apelurilor invocate supra și,

S O L I C I T Ă:

1.     Guvernărilor de la Chișinău și București, convocarea, de urgență a ședinței comune la care să se adopte Actul Unirii Republicii Moldova cu România – Act normativ suprem al Dreptății și totodată a lichidării Consecințelor Pactului Ribbentrop-Molotov pentru națiunea română.

2.     Guvernelor statelor Unite ale Americii, Germaniei și Franței, aportul frățesc pentru Națiunea Română reîntregită.

Pe această cale naturală va fi smuls cuțitul  ce stă în spatele a două Națiuni: Română și Ucraineană, asigurându-se astfel securitatea națiunilor în cadrul Europei Unite și protecția  NATO

Așa să ne ajute BUNUL DUMNEZEU !!!

 

Arseni Alexandru

Doctor habilitat în dreptul constituțional, votantul și semnatarul Declarației de Independență, Cavaler al ordinelor: „Republicii”, „Ordinului de Onoare”, Medalia Academiei de Știință „Nicolae Milescu Spătaru”, „Meritul civic” și „Meritul muncii”, Membru de Onoare în grad de Comandor al Ordinului Militar de România; Președintele AO „Parlamentul Independenței”

 

Chișinău, 24.04.2024
 

Asociația Obștească „Parlamentul Independenței”

*******
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.