logo

Decizie CMC: Lecţiile la Casa Limbii Române vor fi cu plată


https://www.ipn.md/ro/decizie-cmc-lectiile-la-casa-limbii-romane-vor-fi-cu-plata-7967_1005588.html

Lecţiile de limbă română la „Casa Limbii Române Nichita Stănescu”, întreprindere municipală din Chişinău, vor fi cu plată. Iniţiativa a venit din partea administraţiei instituţiei şi a fost susţinută cu votul a 43 de consilieri municipali din totalul de 51. Potrivit deciziei CMC, taxa lunară de studii va fi de 345 de lei, transmite IPN.

Consilierii din fracţiunea PCRM nu au susţinut iniţiativa. Ei au cerut instituirea unei comisii care să verifice cum vor fi cheltuiţi banii. „Nu suntem împotriva activităţii Casei Limbii Române, dar 345 de lei este foarte mult. Instituţia este finanţată şi din bugetul local. Trebuie să ştim cum anume a fost calculată taxa”, a declarat Boris Golovin, liderul fracţiunii PCRM.

O nemulţumire formulată  de către consilierii comunişti a fost că pe sediul instituţiei este arborat drapelul României, în loc de cel al Republicii Moldova. De asemenea, ei s-au mai arătat nemulţumiţi de faptul că instituţia poartă numele lui Nichita Stănescu şi nu al unei personalităţi din Republica Moldova.