logo

Decizia lui Valeriu Munteanu, salutată


https://www.ipn.md/ro/decizia-lui-valeriu-munteanu-salutata-7965_1045860.html

Partidul Acțiune și Solidaritate salută decizia lui Valeriu Munteanu de a-și declara susținerea pentru viitorul bloc ACUM și de a contribui la consolidarea forțelor sănătoase anti-regim. „De la constituirea sa, ACUM a venit cu un mesaj de unitate pentru toți cei care împărtășesc valorile democrației, statului de drept și luptei antioligarhice”, se menționează într-o declarație PAS postată pe Facebook. Potrivit formațiunii, unitatea dreptei autentic pro-europene este crucială în acest moment, transmite  IPN.

Și Andrei Nastase, liderul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, a scris pe Facebook că „toți cei care împărtășesc valorile democratice, se implică, muncesc și luptă în interesul cetățenilor cu criminalii de la guvernare sunt bineveniți alături de noi și de viitorul bloc ACUM, pentru că unitatea noastră e chezășia schimbării în bine a vieții oamenilor și a Moldovei”. „Totodată, le repet tuturor celor șantajați și șantajabili, plecați din politică imediat, nu mai negociați viitorul Moldovei, șantajați fiind cu crimele și păcatele proprii sau ale apropiaților. Viitorul Moldovei nu se negociază. Oamenii acestui popor sunt singurii în drept să hotărască cum va fi mâine în țara lor”, a declarat politicianul.

Într-o conferință de presă, susținută marți, 11 decembrie, Valeriu Munteanu a anunțat că, după 11 ani de activitate, pleacă din PL. Valeriu Munteanu va susține viitorul bloc ACUM, despre care spune că reprezintă „opoziția unită, opoziția autentic pro-europeană, pro-românească, anti-Putin și anti-binom”. Potrivit lui Munteanu, Mihai Ghimpu nu dorește ca partidul să meargă în blocul opoziției unite, iar de ce nu dorește acest lucru, o va clarifica istoria.