logo

Decizia Curţii Constituţionale este consultativă, deputaţi PLDM


https://www.ipn.md/ro/decizia-curtii-constitutionale-este-consultativa-deputati-pldm-7965_1004818.html

Decizia Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea desemnării lui Vlad Filat la funcţia de prim-ministru este consultativă, susţin mai mulţi deputaţi ai PLDM, transmite IPN.

Deputatul Iurie Ţap a declarat presei marţi, după o şedinţă la partid, că moţiunea de cenzură urma să fie analizată mult mai profund decât s-a făcut. Au fost invocate argumente, dar nu au fost fundamentale, ci declarative.  „Moţiunea de cenzură nu întruneşte criteriile de care s-a vorbit. Cei care au sesizat, au luat doar un domeniu de dimensiune foarte îngustă”, a spus deputatul.

Colegul său, deputatul Ion Butmalai, a spus că hotărârea Curţii Constituţionale este una politică, în spatele căreia stau 6 judecători. „Decizia este consultativă, nu obligatorie pentru Parlament”, a spus deputatul. Ion Butmalai l-a mai acuzat pe preşedintele curţii, Alexandru Tănase, că ar fi făcut declaraţii politice, contrat atribuţiilor sale. 

Purtătorul de cuvânt al prim-ministrului desemnat, Igor Volniţchi, a confirmat că aseară, după pronunţarea deciziei curţii, a avut loc o şedinţă la Guvern. Premierul desemnat, Vlad Filat, îşi va expune poziţia asupra deciziei în după-amiaza zilei de astăzi, la ora 15.00.