logo

De ziua Femeilor Mironosiţe, la Bălți se va da spectacolul „Sărbătoarea inimilor smerite și iubitoare”


https://www.ipn.md/ro/de-ziua-femeilor-mironosite-la-balti-se-va-da-7967_1104482.html

Pe 19 mai, artiști din România și Republica Moldova vor participa la cea de-a treia ediție a spectacolului dedicat femeilor creştine „Sărbătoarea inimilor smerite și iubitoare”. Evenimentul va avea loc în sala Palatului Municipal de Cultură din Bălți, informează IPN cu referință la Infoprut.

Spectacolul va începe la ora 17.00 și va debuta cu meditația „Rolul femeii în societate, familie și Biserică” susținută de PCuv. Părinte Arhimandrit Nicodim Petre, starețul Mănăstirii Bucium din Arhiepiscopia Iașilor.

Va urma concertul, în care vor evolua cunoscuți interpreți de pe ambele maluri ale Prutului - Ioana Căpraru, Anișoara Puică și Dan Doboș. De asemenea, vor mai evolua ansamblul folcloric „Dorul Basarabiei” din Strășeni, studioul artistic „Flagrant” din Bălți, Ilinca Bold, pianistul Constantin Sandu și corul „Sfânta Teodora de la Sihla” al Societăţii Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălţi.

Prima ediție a spectacolului dedicat femeilor creştine „Sărbătoarea inimilor smerite și iubitoare” a avut loc în 2019, iar cea de-a doua în 2023.