logo

De Ziua Europei, DGETS va dezvălui oportunitățile educaționale în Orășelul European


https://www.ipn.md/ro/de-ziua-europei-dgets-va-dezvalui-oportunitatile-educationale-in-7967_1104435.html

De Ziua Europei, Direcția generală educație, tineret și sport (DGETS) va prezenta în detaliu programele și serviciile disponibile în domeniul educației, tineretului și sportului la cortul Primăriei municipiului Chișinău amenajat în Orășelul European din Piața Marii Adunări Naționale. Vizitatorii vor avea oportunitatea să afle informații noi și să sărbătorească diversitatea și cooperarea europeană în domeniul educației și nu numai, transmite IPN.

Reprezentanții DGETS vor oferi informații despre activitatea Centrului Municipal de Învățare și Educație a Adulților din municipiul Chișinău, primul hub educațional inovativ pentru adulți. Este o inițiativă unică în Republica Moldova, care are scopul de a realiza în Chișinău cel de-al patrulea obiectiv al Agendei 2030 pentru Dezvoltarea Durabilă, și anume promovarea învățării continue, educația adulților pe tot parcursul vieții.

Pentru tineri vor fi prezentate oportunitățile pe care le pot accesa la cele cinci Centre de Tineret din municipiu. Vor fi organizate sesiuni de informare despre instrumentele de finanțare a tinerilor în municipiul Chișinău.

Inaugurarea Zilei Europei în Orășelul European din Piața Marii Adunări Naționale se va da pe 9 mai, la ora 12.00. Începând cu 12.30, colective de copii din diverse instituții de învățământ extrașcolar vor evolua cu programe culturale și artistice pe scena evenimentului.