logo

Dacă alegerile nu se fraudau, rezultatul meu ar fi fost mult mai mare, Irina Vlah


https://www.ipn.md/ro/daca-alegerile-nu-se-fraudau-rezultatul-meu-ar-fi-8013_1108306.html

Candidata independentă la funcția de președinte, Irina Vlah, consideră că alegerile au fost fraudate, inclusiv în ziua scrutinului. Chiar și așa, spune că pentru ea și pentru echipa ei rezultatul înregistrat este o victorie. Or, pentru prima dată, după 30 de ani de politică moldovenească, un candidat independent a reușit să obțină un scor atât de impresionant.

„Împreună cu colegii, analizăm mai multe informații despre fraudele ziua alegerilor. Pentru noi este absolut clar că, dincolo de presiunile din campanie, cei de la guvernare, având toate pârghiile la dispoziție au fraudat rezultatele, inclusiv în ziua votării. Dacă nu erau presiunile din campanie, nu se fraudau alegerile, chiar în ziua scrutinului, rezultatul meu ar fi fost mult mai mare”, a declarat politiciana într-un briefing la IPN.

Irina Vlah a menționat că ea, în calitate independent, a reușit să obțină un scor impresionant, „fără sprijinul partidelor și al oligarhilor, fără resurse administrative și fără sprijinul liderilor străini”.

„Stimați concetățeni, susținerea dumneavoastră pentru mine reprezintă o mare responsabilitate. De asta vă rămân alături și continuu lupta onestă pentru interesele Moldovei. Este clar că guvernarea este în agonie și oricât ar încerca să se mențină la putere, timpul lor trece. Vine timpul oamenilor care țin cu adevărat la această țară, care au soluții pentru problemele cetățenilor și știu cum să le asigure un trai decent”, susține candidata.

Ea spune că are toate motivele să afirme că alegerile prezidențiale din acest an reprezintă „începutul sfârșitului pentru regimul Maia Sandu”. „Iar noi vom continua lupta pentru a elibera țara din captivitatea unuia dintre cele mai odioase regimuri care a condus vreodată Moldova. În perioada imediat următoare va face unele anunțuri importante privind acțiunile pe care să le întreprindă în continuare pentru a salva Republica Moldova”, a notat Irina Vlah.

În altă ordine de idei, politiciana a salutat prestația cetățenilor în alegerile prezidențiale, care au dovedit că le pasă de țară, de prezentul și viitorul ei. Aceasta îi dă motive să privească cu mai mult optimism în viitor

„Vreau pe această cale să le mulțumesc cetățenilor Republicii Moldova care au votat pentru candidatura mea. Totodată, vreau să le mulțumesc tuturor celor cu care am contactat în timpul campaniei electorale. Oamenii au fost și rămân sursa mea de energie, care îmi dă puterea necesară d ea merge mereu înainte. Promit că și în continuare voi fi alături de cetățenii Republicii Moldova”, a afirmă irina Vlah.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.