logo

Cutremurul de azi dimineaţă nu va avea replici


https://www.ipn.md/ro/cutremurul-de-azi-dimineata-nu-va-avea-replici-7967_1008256.html

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter s-a produs în dimineaţa zilei de astăzi, 6 octombrie, în muţii Vrancea din România, s-a resimţit şi în Republica Moldova şi nu va avea replici, transmite IPN.

Ion Ilieş, şeful Centrului de Seismologie Experimentală al Institutului de Geologie şi Seismologie al AŞM, a spus că seismul s-a produs la adancimea de 123 km în regiunea Vrancea, epicentrul fiind localizat la distanţa de 224 km sud-vest de Chişinău.

În capitală acesta s-a produs la ora locală 4.39 şi a avut o intensitate de 4-5 grade Cutremurul a fost resimţit de populaţie ca o singură zguduitură. Mulţi s-au trezit din somn de la zânganitul geamurilor şi clatinarea lustrelor, a spus seismologul.

Ion Ilieş a precizat că seismul de astăzi nu va avea replici, de oarece este un fenomen normal, anual Republica Moldova înregistrând 4-5 astfel de cutremure.

Ofiţerul de presă al Serviciului Protecţie Civilă şi Situaţiilor Excepţionale, Liliana Puşcaşu a declarat pentru Agenţie că până la ora 05.15 nu au fost înregistrate pagube sau sunete de telefon de la persoane care ar fi avut de suferit.