logo

Curtea de Apel a respins cererea de revizuire a anulării alegerilor din Chișinău


https://www.ipn.md/ro/curtea-de-apel-a-respins-cererea-de-revizuire-a-anularii-7965_1045566.html

Curtea de Apel Chișinău a respins cererea depusă de către primarul nevalidat al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, prin care a solicitat revizuirea anulării alegerilor locale din vară. Despre aceasta a anunțat Andrei Năstase pe o rețea de socializare, transmite IPN.

Andrei Năstase scrie că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a ales să sfideze încă o dată legea, bunul simț, cetățenii acestei țări, instituțiile internaționale, demonstrând tuturor că ceea ce știe să facă mai bine este să fure tot ce nu-i poate aparține. Potrivit liderului PPPDA, Vlad Plahotniuc a ales să facă acest lucru de frica schimbării în bine a lucrurilor în capitală și în țară, de frica pierderii libertății și a averilor dobândite ilicit.

Potrivit lui Andrei Năstase, justiția în Republica Moldova nu este Justiție. Este orice altceva, dar justiție nu se poate numi. „Atâta vreme cât votul oamenilor va fi în continuare furat, atâta vreme cât legile sunt interpretate după vrerea mafiei, Moldova noastră, a oamenilor, nu va fi o țară liberă”, crede liderul PPPDA.

Dumitru Pavel, avocatul lui Andrei Năstase, spune că încheierea Curții de Apel poate fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție, în termen de 15 zile din momentul redactării. Deocamdată este public doar dispozitivul încheierii. Joi, 29 noiembrie, Curtea de Apel Chișinău ar urma să se pronunțe asupra deciziei Judecătoriei municipiului Chișinău, sediul Centru, care a anulat procesul-verbal prin care poliția a constatat că Andrei Năstase a făcut agitație electorală în ziua alegerilor.