logo

Cunoaște candidații din circumscripția ta! Nr. 45: UTA Găgăuzia


https://www.ipn.md/ro/cunoaste-candidatii-din-circumscriptia-ta-nr-45-uta-gagauzia-7978_1047144.html

Circumscripția Nr. 45: UTA Găgăuzia, cuprinde teritorial orașul Comrat și alte 14 localități din raionul Comrat. Alegătorii își vor da votul la secțiile de votare 45/1-45/36. Câștigător în circumscripția uninominală este desemnat candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi, indiferent de prezența la urne.

Primul în buletinul de vot este candidatul Partidului Socialiștilor, Alexandr Suhodolski, jurist de profesie. Este vicepreședinte al Adunării Populare a UTA Găgăuzia din 2017. În perioada 2015-2017, candidatul a deținut funcția de viceprimar al municipiului Comrat, iar între 2011-2014 a activat în calitate de specialist în relațiile cu consumatorii la întreprinderea „Gagauz-Gaz”, filiala „Comrat-Gaz”. Este președintele Organizației Teritoriale Comrat și membru al Consiliului Republican al PSRM. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-26 decembrie 2018, candidatul împreună cu soția declară venituri din salariu de 342 de mii de lei, peste 5 mii de lei din activități didactice și peste 59 de mii de lei din alte surse legale. Deține în proprietate un automobil.

Al doilea în buletinul de vot este candidatul Partidului Democrat, Fiodor Mincu, de profesor de fizică și matematică. Este șef al Oficiului Teritorial de Informare al Parlamentului din Comrat. A fost primar de Congaz, consilier al președintelui Adunării Populare a Găgăuziei. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-26 decembrie 2018, familia candidatului declară venituri salariale de peste 552 de mii de lei, peste 18 mii de lei din activități didactice sau de creație și aproximativ 127 de mii de lei din pensii. Candidatul declară în proprietate două terenuri pe care le-a moștenit, o casă de locuit și două automobile.

Al treilea în buletinul de vot este candidatul Partidului Politic „Șor”, Nina Dimoglo, juristă și jurnalistă de profesie. Este președintă a Mișcării de tineret „Ileri” și a Asociației Obștești „Avanti”. Este, de asemenea, fondatoarea Asociației Obștești „Oameni de Credință”. În 2012, a candidat la funcția de deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidata declară un venit din salariu de peste 4 mii de lei și 55 de mii de lei primiți la ziua de naștere. Deține cotă parte dintr-un teren intravilan și din două case de locuit.

Al patrulea în buletinul de vot este candidatul independent Nicolai Dudoglo, pedagog de meserie, actualmente neangajat în câmpul muncii. În 2014 a devenit deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe listele Partidului Democrat, iar în aprilie 2018 a ieșit din PDM și și-a depus mandatul de deputat. Pe lângă „Noua Găgăuzie", în 2016, Nicolai Dudoglo și soția au fondat Fundația de caritate „Victoria”, iar în 2018 a înființat Uniunea Patriotică Populară a Găgăuziei „Devlet". Pentru perioada 1 ianuarie 2017-26 decembrie 2018, împreună cu soția, declară venituri din salarii de peste 353 de mii de lei, aproximativ 46 de mii de lei din activitatea didactică și peste 88 de mii de lei din alte surse legale. Deține în proprietate patru terenuri și cote părți din alte șase terenuri. De asemenea, declară două case de locuit, trei automobile, cote părți din patru apartamente și din două spații comerciale.

Al cincilea în buletinul de vot este candidatul Partidului Politic „Partidul Nostru”, Dmitrii Levintii, inginer-manager în industria alimentară de profesie. Este inginer la Societatea cu Răspundere Limitată „Termostal Imex”. Este vicepreședinte al Consiliului Municipal Comrat și vicepreședinte al organizației teritoriale „Partidul Nostru”. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul împreună cu soția declară venituri de peste 87 de mii de lei. Deține în proprietate un teren agricol, un automobil și o cotă parte dintr-un SRL.

Al șaselea în buletinul de vot este candidatul Partidului Comuniștilor, Ivan Cîlicic, inginer-economist de meserie. Este prim-secretarul comitetului raional Comrat al PCRM. În perioada 2008-2010, a fost șeful Administrației Teritoriale de Control Administrativ al Ministerului Administrației Publice Locale din UTA Găgăuzia. Din 2010 a preluat funcția de asistent de deputat și s-a retras din această funcție în 2014. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul împreună cu soția declară venituri din calitatea de reprezentant al statului în societăți comerciale de peste 5 mii de lei și peste 163 de mii de lei din pensii. Deține în proprietate un apartament și un garaj.

Al șaptelea candidat în buletinul de vot este candidata Blocului Electoral ACUM DA și PAS, Tatiana Ursu. Conform informației publicate pe site-ul CEC candidata nu este angajată în câmpul muncii. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, declară venituri de 9 mii de lei din activitatea de casier la un SRL.
–––

Rubrica IPN „Cunoaște candidații din circumscripția ta!” prezintă candidații înregistrați în fiecare circumscripție uninominală, în ordinea înregistrării în buletin.