logo

CSM, membru nou


https://www.ipn.md/ro/csm-membru-nou-7967_1011476.html

Judecătoarea Vera Toma, de la Curtea de Apel Bălţi, este noul membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Candidatura acesteia a fost aleasă la şedinţa de vineri, 14 martie,  a Adunării Generale a Judecătorilor, unde urmau să fie selectaţi 2 magistraţi pentru funcţiiile vacante în CSM. Pentru a completa componenţa consiliului va mai fi organizată o şedinţă a Adunării Generale a Judecătorilor, a 5-a la număr convocată cu acest scop, transmite IPN.

Din componenţa Consiliului Superior al Magistraturii fac parte 12 membri. 3 dintre aceştia sunt aleşi de către Parlament din rândul profesorilor de drept titulari. Alţi 3 sunt membri din oficiu – preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, ministrul justiţiei şi procurorul general. Ceilalţi 6 sunt aleşi din rândul magistraţilor, prin vot secret, de către Adunarea Generală a Judecătorilor.

Primii 3 judecători din cei 6 aleşi de Adunarea Generală a Judecătorilor au acumulat voturile necesare la şedinţa din 18 octombrie 2013. Al 4-a a fost ales la şedinţa din 17 ianuarie anul curent.