logo

COVID-19 a făcut șapte victime. Printre decedați este și un medic din Ungheni


https://www.ipn.md/ro/covid-19-a-facut-sapte-victime-printre-decedati-este-7967_1073661.html

Șapte persoane au decedat pe parcursul zilei de astăzi din cauza COVID-19, printre care și un medic care activa la Spitalul Raional Ungheni. Bilanțul deceselor ajunge la 228 de persoane care au pierdut lupta cu boala, transmite IPN.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, medicul decedat avea 69 de ani și activa în calitate de medic-șef al filialei Sculeni a Spitalului Raional Ungheni, în trecut medic stomatolog în cadrul Spitalului raional Ungheni. Pe data de 10 mai, Gheorghe Popa a fost transferat de la spitalul raional Ungheni, la Spitalul Clinic Republican, însă în urma complicațiilor acesta s-a stins din viață la data de 20 mai.

Potrivit datelor prezentate de Constantin Rîmiș, secretar de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în cadrul unui briefing de presă, prezența noului tip de coronavirus a fost confirmată, miercuri, în cazul a 213 persoane. Bilanțul îmbolnăvirilor ajunge la 6553 de cazuri, dintre care 3372 sunt active.

244 de pacienți sunt în stare gravă la spital, 22 fiind respirație asistată.

Secretarul de stat a menționat că la Centrul de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități din Bădiceni, Soroca, sunt 115 beneficiari infectați, dintre care 38 sunt spitalizați. COVID-19 au și 37 de angajați. La Spitalul Raional Strășeni, în Secția Chirurgie și Terapie Intensivă, 12 lucrători medicali s-au îmbolnăvit.

Constantin Rîmiș a chemat populația să respecte măsurile epidemiologice, pentru a nu permite înrăutățirea situației epidemiologice.