logo

Corporaţia Financiară Internaţională oferă asistență tehnică Moldovei


https://www.ipn.md/ro/corporatia-financiara-internationala-ofera-asistenta-tehnica-moldovei-7966_1037421.html

Parlamentul a votat ratificarea Acordului de consultanţă dintre Guvernul Republicii Moldova, reprezentat de Ministerul Economiei și Infrastructurii, şi Corporaţia Financiară Internaţională (IFC), semnat la 24 iulie 2017.

Conform acordului, Corporația Internațională Financiară va oferi asistență tehnică țării, în valoare de 3,2 milioane de dolari, cu o contribuție din partea Guvernului de 5% din sumă și o contribuție în natură din partea Ministerului Economiei și Infrastructurii, transmite IPN.

Angela Susanu, secretar de stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii, a declarat în plenul Parlamentului că acordul are ca obiective generale îmbunătățirea climatului de afaceri în industria agricolă, creșterea competitivității pieței sectorului privat, cu scopul de a spori exporturile și investițiile în Moldova.

Totodată, acesta prevede acordarea serviciilor de consultanță pe trei domenii majore: ameliorarea mediului de afaceri, consolidarea accesului la piață cu accent pe sectorul agroindustrial și sporirea nivelului de protejare a investițiilor.

Acordul va intra în vigoare la data în care IFC va recepționa, prin canale diplomatice, notificarea din partea Guvernului de confirmare a îndeplinirii procedurilor interne necesare intrării acestuia în vigoare.