logo

Copiii sunt invitați într-o lume a artei și creației, în Parcul „Alunelul”


https://www.ipn.md/ro/copiii-sunt-invitati-intr-o-lume-a-artei-si-7967_1107564.html

Copiii și părinții lor sunt așteptați sâmbătă în Parcul „Alunelul”, între ora 11:00 și 15:00, pentru a descoperi și a alege activități pe care le pot practica după orele de la școală. Evenimentul va aduna laolaltă o gamă variată de oferte din partea cercurilor artistice și creative din Chișinău, transmite IPN.

„De la floricultură și arta compoziției, la dans, aeromodelism, arte decorative, origami și machetare, copiii vor avea ocazia să se conecteze cu lumea artei și a creației. Fie că îți dorești să dezvolți abilitățile creative ale copilului tău sau să-l încurajezi să exploreze noi domenii artistice, activitatea publică „Viața dincolo de lecții” este locul perfect pentru a descoperi aceste oportunități”, se menționează în invitația lansată de către Direcţia generală educaţie, tineret şi sport.

Părinții și copiii vor avea ocazia să discute cu instructorii și coordonatorii activităților artistice ca să aleagă activitățile care li le potrivesc cel mai bine. „Aceasta este o șansă valoroasă de a vedea demonstrații și lucrări realizate de copii talentați, care să inspire viitorii artiști. „Viața dincolo de lecții” susține dezvoltarea armonioasă a copiilor, oferind posibilitatea de a integra activități artistice și de creație care stimulează imaginația, creativitatea și exprimarea personală”, precizează DGETS.

La eveniment vor participa și școlile sportive din oraș, discipolii cărora vor face demonstrații. „De la fotbal, baschet, și tenis la înot, polo pe apă, atletism și arte marțiale, activitățile propuse acoperă o gamă largă de interese și aptitudini. Fie că dorești să încurajezi dezvoltarea abilităților fizice, să promovezi spiritul de echipă sau să oferi copilului tău ocazia de a-și descoperi pasiunea pentru sport, această activitate publică este locul ideal pentru a găsi răspunsurile pe care le cauți”, se mai arată în mesajul DGETS.