logo

Copiii din familiile defavorizate vor primi ajutoare în prag de an școlar


https://www.ipn.md/ro/copiii-din-familiile-defavorizate-vor-primi-ajutoare-in-prag-de-7967_1036545.html

Copiii din familiile defavorizate vor beneficia, în prag de an școlar, de ajutoare materiale unice. În acest sens din Fondul republican de susținere socială a populației au fost alocate 10 milioane de lei. Banii vor fi acordați prin intermediul fondurilor locale de susținere socială a populației, care vor stabili categoriile beneficiarilor și mărimea acestor ajutoare conform deciziilor consiliilor de administrație, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății, Protecției Sociale și Familiei, stabilirea beneficiarilor din rândul copiilor de vârstă școlară din familii social-vulnerabile se va efectua de comun cu instituțiile de învățământ din teritoriu. Totodată, vor fi implicate și comisiile obștești pentru evaluarea necesităților de acordare a ajutoarelor materiale de pe lingă primăriile locale.

În municipiul Chișinău, ajutoarele unice ( în mărime de 700 lei pentru un copil) vor fi acordate la opt mii de copii, din mijloacele Fondului municipal Chișinău de susținere socială a populației. Beneficiarii de ajutoare din Chișinău vor ridica banii la filialele „Moldindconbank”, iar cei din republică de la ÎS „Poșta Moldovei”.

În 2016 de ajutoare materiale pentru școlarizare au beneficiat aproape 30 de mii de copii din familii defavorizate, în sumă totală 15,6 milioane de lei.