logo

Consumatorii ACC pot apela linia anti-corupție la numărul: 022-857 580


https://www.ipn.md/ro/consumatorii-acc-pot-apela-linia-anti-coruptie-la-numarul-7967_1092672.html

Consumatorii „Apă-Canal Chișinău” pot apela linia anti-corupție la numărul de telefon: 022-857-580. Din cauza unor probleme tehnice, numărul 022-256-980 momentan nu este funcțional, transmite IPN.

Astfel, toate sesizările cu privire la prevenirea și combaterea actelor de corupție pot fi înregistrate la telefonul de încredere: 022-857-580, la care consumatorii pot suna ori lăsa un mesaj după semnalul sonor.

„Toate apelurile telefonice și mesajele înregistrate vor fi preluate de către Departamentul securitate și control intern al întreprinderii, o structură nouă constituită, menită să prevină și să combată cazurile de  corupție. De asemenea,  situaţiile atestate pot fi anunţate şi prin intermediul adresei de e-mail: acc@acc.md. La prezentarea şi examinarea informaţiilor electronice se garantează confidenţialitatea datelor personale şi a informaţiei prezentate”, se arată într-un comunicat de presă al ACC.

De asemenea, consumatorii pot expedia un e-mail cu numărul lor de telefon pentru a fi contactați în cel mai scurt timp persoanele responsabile.

„Ne cerem scuze faţă de consumatori şi vă asigurăm că specialiștii furnizorului de apă, de comun acord cu responsabilii operatorului de telefonie fixă care execută lucrările, vor face tot posibilul pentru finalizarea acestora și punerea în funcțiune a numărului de telefon 022-256-980 în cel mai scurt timp”, precizează ACC.